Synek s Vernerem změřili síly na závodním okruhu. Jeden prokázal agresivní styl, druhý cit

O svých vynikajících řidičských schopnostech je přesvědčen snad každý muž, jen málokterý se ale rozhodne dokázat svá slova přímo na závodním okruhu. Vrcholní sportovci se ale podobných zkoušek nebojí. Adrenalinové výzvy berou jako testy psychické odolnosti, kterou mohou využít v následných závodech. Na autodromu v Mostě tak na naši výzvu s potěšením kývli hned dva známí sportovci - Tomáš Verner s Ondřejem Synkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek prokázal i v závodním voze svůj pověstný agresivní styl řízení

Ondřej Synek prokázal i v závodním voze svůj pověstný agresivní styl řízení | Foto: Michal Jurman

Při pohledu na jezdící speciály v Mostě nejdříve cukají Tomáši Vernerovi koutky úst, přestože sám si podobnou jízdu ještě nevyzkoušel. Z těchto důvodů tak musí od šéfa Radical teamu Martina Příhody přijít základní školení o závodní jízdě i specifikách odlehčené karbonové zadokolky.

„Auto je hodné a čitelné, navíc předem varuje,“ říká Martin Příhoda. „Je ale otázkou, jestli budu jazyku auta rozumět. Mě také brusle před karambolem varují, ale nevím, jestli by to každý přečetl,“ kontruje s úsměvem na tváři Tomáš Verner.

Smích na tváři krasobruslařského mistra Evropy postupem času ale mizí čím dál rychleji. „Na cílové rovince už to vypadá rychlejší. Už na to šlápnuli, což je slyšet i vidět,“ podotkl Verner.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klukům to šlo perfektně, hodnotil jízdy Tomáše Vernera s Ondřejem Synkem profesionální pilot Michal Bláha

Bývalý krasobruslař prokazuje už od prvních zatáček svůj krasobruslařský cit pro jízdu, jak se říká „na hraně“.

„Přesvědčil jsem se o tom, že trénink dělá mistry. Nedá se to vzít to ruky a myslet si, že člověk hned položí světový rekord,“ uvědomuje si Verner.

Podobné pocity měl ale zcela jistě veslař Ondřej Synek. „Určitě bych tady chtěl provětrat i auto, co mám doma. Ale asi bych s ním nejel tak, jako s tím závodním. Bál bych se, abych si ho nerozbil,“ přiznává.

Sportovcům pomáhá k lepší koncentraci i jízda v závodním vozu

Číst článek

Zatímco jeho krasobruslařský kolega udivoval přesnou linií své dráhy, trojnásobný veslařský mistr světa potvrzoval od úvodu pověst milovníka vysokoobjemových amerických vozů, pro kterého jsou limity slovem, které nikdy neslyšel.

„Klukům to šlo perfektně. Tomáš má hodně velký cit, jezdil velmi dobrou stopu. Ondra je razantnější, do zatáček šel po hlavě, až jsem ho musel občas krotit,“ hodnotil oba sportovce Michal Bláha, který ale ve výsledku krotil dravou veslařskou šelmu marně.

Synek je motoristickým nadšencem

Ondřej Synek porazil Tomáše Vernera v čase na jeden okruh o více než sekundu.

„Ondra je nadšenec do motorového sportu, má pro to doma i auta, takže má malinkou výhodu. Nebo je to také tím, že za to umí pořádně vzít. Přeci jen je to veslař,“ usmívá se Tomáš Verner, který ale možná se svým soupeřem brzy spojí síly.

Umění obou sportovců totiž zaujalo vedení Radical teamu natolik, že už nyní začíná přemýšlet nad jejich angažováním v některém z vytrvalostních amatérských závodů série Le Mans.

Krasobruslařsko-veslařský souboj na závodním autodromu ovládl nakonec Ondřej Synek (vpravo) | Foto: Michal Jurman

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme