Olympijský T-mobile běh odstartuje výstřelem na Radiožurnálu

Na pražské Ladronce se dnes dopoledne objevili vedle rekreačních běžců i olympijský vítěz a mistryně světa. Bývalý skvělý kanoista Martin Doktor a někdejší elitní trojskokanka Šárka Kašpárková, se totiž zúčastnili předpremiéry T-mobile Olympijského běhu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Doktor

Martin Doktor | Foto: Adam Kebrt

Ten se poběží 24. června v nejméně v patnácti městech po celé České republice. Partnerem akce, kterou odstartoval v létě 1987 legendární Emil Zátopek, je i Radiožurnál.

Šárka Kašpárková vedla před zhruba dvěma desítkami rekreačních běžců i rozcvičku. Poté všichni vyrazili ke startovní pásce, kterou drželi bývalý mistr světa v hodu diskem Imrich Bugár a předseda ČOV Jiří Kejval, který s potutelným úsměvem motivoval účastníky, aby se zkusili držet tempa elitní české běžkyně Lenky Masné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vloni se T-mobile běhu zúčastnilo 15000 běců, letos chceme tento rekord překonat, říká předseda ČOV Jiří Kejval

„Máte jedinečnou možnost předběhnout Lenku na 800 metrů, to se málokomu podaří,“ usmíval se Kejval.

Po necelém kilometru cílem proběhli symbolicky poslední Martin Doktor a Šárka Kašpárková.

„Udělals všechno pro to, aby ses nezapotil,“ glosoval za potlesku kolemjdoucích lidí Imrich Bugár běh Martina Doktora. Ten se ale připravované červnové akce kvůli povinnostem sportovního ředitele ČOV nezúčastní.

„Bohužel nebudu, můžu si to zkusit zaběhnout v Baku, kde probíhají Evropské hry. Takže to budu sledovat ze zahraničí,“ vysvětlil svoji absenci Doktor.

A předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval doufá, že běh, který připomíná vznik Mezinárodního olympijského výboru v roce 1894, přiláká co nejvíc sportovců.

 

„Vloni se zúčastnilo v patnácti městech asi 15 tisíc lidí, tak doufáme, že letos tento rekord překonáme. Ředitel závodu Imrich Bugár tvrdí, že bychom měli atakovat rekord z brazilského Ria, který je 320 tisíc. To se asi nepovede, ale je to výzva,“ povídá s nadsázkou Jiří Kejval.

T- mobile Olympijský běh má zatím 10 potvrzených měst, mezi kterými nechybí například Praha, Brno a Ostrava, o dalších se jedná a specialitou bude jednotný start pro všechna místa po celé České republice - ten bude v 18 hodin.

„Tou unikátní záležitostí bude start prostřednictvím Radiožurnálu. Ve všech městech bude odstartovaný výstřelem přes Radiožurnál,“ dodává Marek Tesař z Českého olympijského výboru.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme