Průjezd konvoje může způsobit dopravní komplikace, připustil Sobotka

Americký vojenský konvoj může během průjezdu Českem omezit dopravu. Řekl to premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) po jednání Bezpečnostní rady státu. Vojáci pojedou ze cvičení v Pobaltí přes Českou republiku do Německa. Na průjezd naším územím bude dohlížet hlavně vojenská policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do České republiky dorazí americký konvoj v neděli. Přípravy na jeho příjezd jsou podle premiéra Bohuslava Sobotky v plném proudu.

„Ministr obrany nás informoval o tom, že ministerstvo obrany je v intenzivním kontaktu s jednotlivými kraji, se samosprávami, s obcemi, kterých se trasa průjezdu těchto jednotek týká,“ uvedl premiér.

„Čili je plná informovanost, je v tuto chvíli intenzivní komunikace tak, aby na veškeré dotazy, které jsou ze strany samospráv uplatňovány, mohlo ministerstvo obrany v reálném čase reagovat,“ doplnil.

Bohuslav Sobotka zároveň připouští, že některým řidičům v Česku může konvoj zkomplikovat cestování.

„Určité komplikace z hlediska dopravy to způsobit může, tady bych chtěl přirozeně požádat občany o pochopení. Vláda, Armáda České republiky, vojenská policie a Policie ČR učiní vše pro to, aby ten průjezd byl hladký a znamenal co nejmenší zdržení pro občany, kteří se budou pohybovat na příslušných dopravních komunikacích,“ prohlásil premiér.

Potíže ale nemusí být ale jen v dopravě. Hrozí také protesty proti americkému konvoji. Proto si už teď armáda tipuje riziková místa. V případě problémů během cesty česká armáda odkloní konvoj jiným směrem.

Trasa konvoje | Foto: Český rozhlas

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme