Ke konci Čajánkovy kariéry přispěl i jeho synovec. Symbolické, říká zlínská legenda

Vyhrál třikrát mistrovství světa, v minulé sezoně se konečně dočkal vysněného titulu se Zlínem. Rok poté Petr Čajánek svoji kariéru ukončil. V rozhodujícím sedmém čtvrtfinálovém zápase na ledě brněnské Komety prohrál jeho tým 0:5 a přispěl k tomu paradoxně i Čajánkův synovec Jan Káňa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Petr Čajánek se rozhodl ukončil kariéru v 39 letech

Hokejista Petr Čajánek se rozhodl ukončil kariéru v 39 letech | Zdroj: ČTK

„Nehráli jsme kvůli tomu, aby ukončil kariéru po zápase s námi. Jsme ale šťastní, že jsme postoupili,“ říká o svém strýci a o nejnapínavějším čtvrtfinále této sezony Jan Káňa, který asi netušil, že jeho branka ze 4. minuty bude tou rozhodující.

„Bylo to symbolické, plácl do puku a mně ukončil kariéru,“ usmíval se strýc střelce rozdílové branky Petr Čajánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zlínský hokejista Petr Čajánek se po vyřazení ve čtvrtfinále play-off rozhodl pro ukončení bohaté kariéry

Devětatřicetiletý útočník ještě v první třetině doufal, že se jeho tým zvedne a tím pádem bude jeho kariéra pokračovat.

„Soupeř na nás vběhl, pomohl mu první gól. Fanoušci byli parádní, fandili a my jsme se dostali pod tlak. Věřil jsem, že když to ustojíme do konce třetiny, můžeme to pak nějak zvrátit. Potom nám ale nasypali další tři góly a bylo vidět, že jsme všude o krok pozadu,“ pochválil zlínský kapitán Kometu i její fanoušky, kteří na něj během celé série pískali.

Ale ruku na srdce, kdo Čajánkovi nefandil, když válel za reprezentaci a přivezl tři zlaté medaile ze světových šampionátů? Slova chvály tak má i brněnský kouč Vladimír Kýhos: „Brali by ho všichni trenéři. Je jejich prodlouženou rukou, někdy možná i víc.“

Kapitán hokejistů Zlína Petr Čajánek ukončil kariéru

Číst článek

Čajánek tak může sledovat zbytek play-off v klidu z domova, mezi čtyřkou semifinalistů má svého oblíbence.

„V každém z týmů mám nějaké kamarády, ale taky hráče, kteří mě nemají rádi. Samozřejmě, pro Litvínov a Růču (Martina Ručinského) by to bylo krásné,“ přeje Čajánek úspěch jinému veteránovi působícímu v extralize.

Možná i on bude po sezoně vystaven otázce, jestli zkusí odehrát další sezonu. Tuto odpověď už má Čajánek za sebou. „Je poslední, hotovo,“ dodal někdejší útočník St. Louis, Dynama Moskva či Petrohradu.

Petr Čajánek patří mezi největší legendy zlínského hokeje | Foto: ČTK

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme