Při srážce osobního vlaku s kamionem se na Pelhřimovsku zranilo 11 lidí

Na železničním přejezdu u Obrataně na Pelhřimovsku se ráno srazil osobní vlak s kamionem. Vážná nehoda na deset hodin zablokovala silnici I/19 mezi Táborem a Pelhřimovem. Jedenáct lidí utrpělo zranění, záchranáři je odvezli do okolních nemocnic.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda kamionu s vlakem u Obrataně

Nehoda kamionu s vlakem u Obrataně | Foto: Daniel Zach

Kamion naložený litinou, za jehož volantem seděl 28letý polský řidič, vjel do cesty osobnímu vlaku. Náraz byl podle policejní mluvčí Moniky Pátkové tak silný, že přední vagon skončil na poli.

„Strojvedoucí byl s těžkým zraněním letecky převezen do českobudějovické nemocnice. Ostatní zranění by měla být lehčího charakteru,“ dodala mluvčí.

Škody na vlaku, kolejích a kamionu dosahují téměř šesti milionů. Nehoda se stala na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací bez závor.

„Pravděpodobně došlo k pochybení řidiče nákladního vozu, zabezpečovací zařízení bylo v činnosti,“ upozornil Jiří Chládek z Drážní inspekce. Ta bude spolu s policií nehodu vyšetřovat i v dalších dnech.

Policisté museli kvůli houstnoucí dopravě upravit objízdnou trasu. Mezi Táborem a Pacovem byla během odstraňování nehody zavedena náhradní autobusová doprava.

Nehoda kamionu s vlakem u Obrataně | Foto: Daniel Zach

Martin Pokorný, Petra Hosenseidlová, mka, Daniel Zach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme