Za napadení zpěváka Hrůzy dostali útočníci tři roky vězení a podmínku

Dva mladíci, kteří loni v létě v Ostravě těžce zranili zpěváka Michala Hrůzu, si vyslechli tresty - Patrik Kaifáš má strávit tři roky ve vězení, Nikolas Agoratsios dostal 2,5letou podmínku. Hudebník po opileckém útoku utrpěl vážné zranění hlavy a musel se podrobit náročné operaci, dodnes má výpadky paměti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Kaifáš má strávit 3 roky ve vězení

Patrik Kaifáš má strávit 3 roky ve vězení | Zdroj: ČTK

Agoratsios, který na zpěváka zaútočil jako první a dal mu facku, dostal 2,5letou podmínku. V této lhůtě také nesmí pít alkohol.

Jeho bratranec, dosud netrestaný sportovec Patrik Kaifáš má strávit tři roky ve vězení. Právě on totiž poslal Michala Hrůzu k zemi ranou pěstí.

„Musel počítat s pádem poškozeného při takovém útoku, musel být tedy srozuměn se zraněními, jež mohou vzniknout i pádem, pokud k němu dojde, na pevnou podložku, na které stáli. Takto soud dovozuje úmyslné způsobení těžké újmy na zdraví,“ řekl soudce Petr Novák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ostravský soud potrestal útočníky na zpěváka Michala Hrůzu. Jednoho z nich poslal na tři roky do vězení. V soudní síni natáčela Andrea Čánová

„I přes nepodmíněný trest je záměrem soudu zdůraznit výchovnou funkci ukládaného trestu. Je tedy na obžalovaném Patriku Kaifášovi, by unesl svou trestněprávní odpovědnost, pokud se byl schopen zaviněně dopustit takového jednání s tak závažným následkem,“ dodal.

Oba mladíci verdikt přijali mlčky a s kamennými tvářemi. Usvědčit je pomohl kamerový záznam.

Stále ale není jasné, jestli je rozsudek pravomocný. Obhájce Patrika Kaifáše Tibor Rovňák ještě zváží odvolání.

„Pokud by byl na svobodě, jsou určitě větší možnosti splácet než po dobu výkonu trestu,“ vysvětlil.

Odsouzení musejí zaplatit odškodné

Soudce oběma útočníkům uložil také uhradit škodu ve výši necelého půl milionu korun. Zmocněnkyně Michala Hrůzy žádala odškodnění 2,5 milionu.

„Pan Hrůza nevnímá škodu jako dominantní. Chtěl signalizovat, co všechno se stalo, jak byla situace vážná a jak vážně byl poškozen. Jestli to bude důsledně vymáhat, nechávám otevřené,“ reagovala právnička zpěváka Iveta Végsöová.

Za útok na Michala Hrůzu poslal soud Patrika Kaifáše (vlevo) do vězení na tři roky. Nikolas Agoratsios (vpravo) dostal podmínku | Foto: ČTK

Zpěvák podle ní nijak nebaží po přísném postihu útočníka, který mu způsobil vážná zranění.

„Naznačoval mi, že nemá sebemenší touhu, aby v důsledku jedné tragické události, která se stala jemu, začínal zase život někoho jiného pokřiven už přímo na začátku mladistvého věku nebo osobě blízké mladistvé, protože tomu chlapci je 20 let,“ uvedla Végsöová.

Zpěvák Michal Hrůza před několika dny vyrazil na turné. Podle jeho právničky raději na koncertech využívá čtecí zařízení, protože si není jistý, jestli si vzpomene na všechny texty písní.

Incident se stal ve Stodolní ulici

K potyčce došlo loni 17. července po koncertě na Festivalu v ulicích. Zpěvák se svými přáteli navštívil Stodolní ulici, kde se dostal do konfliktu se dvěma mladíky. Hrůza se snažil situaci vyřešit a rozhodl se zavolat policii. Mladíci mu v tom zabránili násilím.

Zpěvák zůstal po napadení v bezvědomí, s krvácením do mozku skončil v nemocnici a podrobil se operaci. Po ní byl v umělém spánku, z něhož jej lékaři probudili až za 12 dní. Nemocnici opustil díky rychlému zotavování 11. srpna.

Andrea Brtníková, Jana Jeckelová, Simona Bartošová, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme