Takovou sezonu jsem nečekala, přiznala Sáblíková. Teď plánuje dovolenou

Česká královna této sportovní zimy se opět jmenuje Martina Sáblíková. Třikrát se stala rychlobruslařskou mistryní světa, a protože znovu excelovala také ve Světovém poháru, vyhrála podeváté za sebou pořadí seriálu na dlouhých tratích. Teď si chvíli odpočine a pak bude možná pro změnu prohánět ty nejlepší cyklistky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková ukázala trofeje po návratu z finále Světového poháru v Erfurtu

Martina Sáblíková ukázala trofeje po návratu z finále Světového poháru v Erfurtu | Zdroj: ČTK

„Když nepočítám olympijské sezony, tak to byla nejúspěšnější sezona v kariéře. Jsme hrozně ráda, že se mi to po tolika letech povedlo. Sama jsem hrozně překvapená, jako to dopadlo. Ukázalo se, že na to ještě mám,“ nechala se slyšet Sáblíková.

O co pozvolnější měla 27letá rychlobruslařka začátek sezony - v listopadu na pětikilometrové trati po čtyřech letech prohrála - o to skvostnější byl závěr zimy korunovaný dvěma triumfy v závodech Světového poháru během jediného odpoledne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mezi rychlobruslařkami znovu vládla, nad soubojem s těmi nejlepšími cyklistkami ale Martina Sáblíková ještě váhá

Není se co divit, jaké má teď plány. „Čeká mě odpočinek a dovolená. Budu si užívat s kamarády a s rodinou. Hrozně se na to těším,“ prozradila Sáblíková.

Žádné velké polehávání ale nečekejte, k moři si bere trojnásobná olympijská vítězka běžecké boty a každý den chce zvládnout kolem deseti patnácti kilometrů. „Nemůžu zůstat tři neděle bez pohybu, pak už bych se nepohnula. Ani bych to asi ani nevydržela,“ podotkla.

Fyzická příprava během dovolené se letos nemusí Sáblíkové hodit jen na rychlobruslařských oválech. Na letošním světovém šampionátu v silniční cyklistice v americkém Richmondu bude totiž v časovce k mání deset místenek na olympijské hry v Riu 2016.

Sáblíková v Erfurtu přidala k triumfu ze 3 kilometrů i vítězství v závodě s hromadným startem

Číst článek

„Týden počkám, než si Martina odpočine. Snad se neobjeví nic, co by její tělo dostalo do špatného zdravotního stavu. Máme v plánu to zkusit, ale ještě jsme neřekli, jestli do toho půjdeme,“ prohlásil trenér Petr Novák.

Stejně jako on i sama Sáblíková ještě nechává rozhodnutí otevřené. Ví, že uspět mezi cyklistkami-specialistkami by nebylo nic snadného, ale vidina startovat po zimních olympijských hrách také na těch letních ji rozhodně láká.

„Kdo by nechtěl na olympiádu? Bude to ale těžké, uvidíme,“ usmívá se česká rychlobruslařská královna a možná cyklistická princezna Sáblíková.

Martina Sáblíková během závodu SP v německém Erfurtu | Foto: ČTK/AP

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme