Zpravodaj ČRo: Letiště v Düsseldorfu ovládl smutek

Letiště v německém Düsseldorfu si zakládá na své přátelské atmosféře. Dokonce má reklamní slogan: Usměj se, jsi v Düsseldorfu. Dnes ale na tamní letiště dolehl stín letecké katastrofy. Letadlo společnosti Germanwings se 150 lidmi na palubě, které mělo v Düsseldorfu přistát, se zřítilo nad jižní Francií. Příbuzných obětí leteckého neštěstí se na letišti ujali psychologové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestující míjí na letišti v Düsseldorfu logo společnosti Germanwings. Její stroj se zřítil při cestě z Barcelony

Cestující míjí na letišti v Düsseldorfu logo společnosti Germanwings. Její stroj se zřítil při cestě z Barcelony | Zdroj: Reuters

I když si malé děti na letišti v Düsseldorfu hrají dál, jako by se nic nestalo, dospělí jsou většinou posmutnělí, mlčenliví.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spoj z Barcelony už nepřiletí. Přímo v jeho cílové destinaci, na letišti v Düsseldorfu byl zpravodaj Českého rozhlasu Ondřej Houska

U přepážky společnosti Germanwings mají někteří i slzy v očích, přestože nastupují do jiných letadel do jiných destinací.

„Nezlobte se, nechci o tom, co se stalo s německým letadlem ve Francii, vůbec mluvit,“ říká zpravodaji Českého rozhlasu asi pětatřicetiletá žena s uplakanýma očima.

Přestože letiště v Düsseldorfu funguje normálně a nejsou hlášena žádná výrazná zpoždění, lze vnímat u cestujících výraz smutku. Navzdory katastrofě však pasažéři odcházejí ke svým terminálům.

„Věřím ve statistiku, dvě nehody za jeden den – to není moc pravděpodobné. Aspoň doufám,“ říká s nadějí v hlase Anna, která za chvíli odlétá se společností Germanwings do Madridu.

Nedoufá v to sama.

ONLINE: Na jihu Francie se zřítil německý airbus, zřejmě nikdo nepřežil

Číst článek

Aerolinky Germanwings zatím nechtějí spekulovat o příčině nehody airbusu A320. Zástupci společnosti oznámili, že letoun ještě dnes ráno bez komplikací letěl z Düsseldorfu do Barcelony.

Letadlo se zřítilo při zpáteční cestě, podle francouzských úřadů zemřelo všech 150 osob na palubě.

Letouny společností Germanwings a Lufthansa na letišti v Düsseldorfu | Foto: Reuters

Milan Kopp, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme