Šéf Lufthansy ujišťuje, že zřícené letadlo bylo ve výborném technickém stavu

Po tragédii zříceného letadla německých aerolinek Germanwings pokračují na místě neštěstí záchranné práce, stejně jako objasňování příčin nehody. Dopoledne dorazí na místo němečtí letečtí experti a kriminalisté. Podle německých aerolinek bylo havarované letadlo ve výborném technickém stavu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo společnosti Germanwings se zřítilo v oblasti francouzských Alp

Letadlo společnosti Germanwings se zřítilo v oblasti francouzských Alp | Zdroj: Reuters

Objevily se spekulace, že havarovaný stroj nebyl zcela v pořádku, kvůli jakýmsi technickým komplikacím zůstal v pondělí na letišti, aby se mohla provést kontrola.

Carsten Spohr, šéf koncernu Lufthansa, jehož součástí Germanwings jsou, prohlásil, že technický stav zříceného letadla byl vynikající.

ONLINE: Na jihu Francie pokračuje pátrání po obětech havárie Airbusu A320

Číst článek

Cestu z Düsseldorfu do Barcelony absolvovalo zcela bez problémů. Zmíněná komplikace se týkala hlukové zátěže, která s bezpečností letu nemá podle šéfa Lufthansy nic společného.

Germanwings zrušily několik letů, protože piloti a posádky letadel odmítli nastoupit let. Společnost zruší některé lety i dnes.

V německém Halternu hoří stovky svíček, v letadle zahynula téměř celá jedna třída

Číst článek

Rozhodnutí několika pilotů a letušek bylo čistě osobní a pod dojmem tragédie. V Düsseldorfu v úterý zrušily Germanwings sedm letů, podobná situace byla i ve Stuttgartu, Kolíně nad Rýnem i Berlíně. Návrat k pravidelnému letovému provozu teď podle Germanwings není prioritou. Tou je objasnění leteckého neštěstí.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme