Mistry světa ve sportovních dvojicích jsou Kanaďané Duhamelová a Radford

Kanadští krasobruslaři Meagan Duhamelová a Eric Radford vyhráli na závěr své životní sezony mistrovství světa v kategorii sportovních dvojic. První místo po krátkém programu uhájili v Šanghaji před dvěma domácími páry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Meagan Duhamelová a Eric Radford, krasobruslařští mistři světa ve sportovních dvojicích

Meagan Duhamelová a Eric Radford, krasobruslařští mistři světa ve sportovních dvojicích | Zdroj: Reuters

Po dvou bronzových medailích na dvou předchozích světových šampionátech se Meagan Duhamelová s Ericem Radfordem poprvé dočkali zlata. Do volného programu v Šanghaji nastupovali Kanaďané s více než čtyřbodovým náskokem. Celkově vyhráli o 7 a půl bodu.

Na stupních vítězů budou i dvě domácí čínské dvojice. Stříbro mají mladí Suej Wen-ťing a Chan Cchung, bronzovou medailí se před domácím publikem rozloučili s kariérou šestatřicetiletí Pchang Čching a Tchung Ťien.

Na krasobruslařském šampionátu se rozjela také soutěž žen. Po krátkém programu vede 18letá Ruska Tuktamyševová před o dva roky mladší krajankou Radionovovou.

Češka Eliška Březinová skončila v krátkém programu 27. a do volných jízd nepostoupila.

Mistrovství světa v krasobruslení v Šanghaji:

Sportovní dvojice - konečné pořadí: 1. Duhamelová, Radford (Kan.) 221,53, 2. Suej Wen-ťing, Chan Cchung 214,12, 3. Pchang Čching, Tchung Ťien 212,77, 4. Pcheng Čcheng, Čang Chao (všichni Čína) 206,63, 5. Kavagutiová, Smirnov 198,91, 6. Tarasovová, Morozov (všichni Rus.) 198,46.

Ženy - po krátkém programu: 1. Tuktamyševová 77,62 b., 2. Radionovová (obě Rus.) 69,51, 3. Mijaharaová 67,02, 4. Murakamiová 65,48, 5. Hongová (všechny Jap.) 62,17, 6. Li C'-ťün (Čína) 61,83, ...27. Březinová (ČR) 43,37.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme