Tenista Jiří Veselý prohrál v Miami s Delbonisem, vypadla i Šarapovová

Český tenista Jiří Veselý si připsal šestou porážku v řadě na okruhu ATP. Tentokrát nestačil v 1. kole turnaje v Miami na Argentince Delbonise kterému podlehl ve třech setech. Překvapením turnaje je vyřazení druhé nasazené Rusky Šarapovové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý bude bojovat o postup do osmifinále Wimbledonu

Jiří Veselý bude bojovat o postup do osmifinále Wimbledonu | Zdroj: Reuters

Veselý vstoupil do utkání s Delbonisem dobře, brzy vedl 3:1, ale v pátém gamu ztratil servis a nechal soupeře vyrovnat. Set pak dospěl až do tie-breaku. V něm vedl český tenista 4:0, pak však prohrál sedm míčků v řadě a tie-break ztratil v poměru 4:7.

Druhý set byl z pohledu Veselého podstatně lepší. Brzké vedení 3:1 tentokrát neztratil, naopak v deváté hře sebral soupeři podruhé podání, když proměnil hned první setbol.

V rozhodujícím setu ztratil český daviscupový reprezentant hned třikrát servis a tím svému soupeři úlohu hodně usnadnil. Ani Argentinec nebyl na podání suverénní, ale nakonec odvrátil v rozhodujícím gamu brejkbol a vzápětí proměnil první mečbol.

V ženské dvouhře překvapivě vypadla druhá nasazená Ruska Šarapovová, která nestačila na svoji krajanku Gavrilovovou. První set ztratila favoritka v tie-breaku, ve druhém dvakrát neudržela servis a podlehla 3:6.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži dvouhra - 1. kolo: Delbonis (Arg.) - Veselý (ČR) 7:6 (7:4), 3:6, 7:5, Dolgopolov (Ukr.) - Berankis (Lit.) 6:4, 6:1, Bellucci (Braz.) - Hewitt (Austr.) 7:5, 6:7 (2:7), 6:4, Darcis (Belg.) - Džazírí (Tun.) 2:6, 7:5, 7:5, J. Melzer (Rak.) - Harrison (USA) 7:6 (7:3), 6:3, Rubljov (Rus.) - Carreňo (Šp.) 1:6, 6:1, 6:4.

Ženy dvouhra - 2. kolo: Gavrilovová (Rus.) - Šarapovová (2-Rus.) 7:6 (7:4), 6:3, Stosurová (23-Austr.) - Parmentierová (Fr.) 6:1, 3:6, 6:0, V. Williamsová (16-USA) - U. Radwaňská (Pol.) 6:3, 6:2, Cornetová (22-Fr.) - Vesninová (Rus.) 6:4, 6:1, Naraová (Jap.) - Garciaová (25-Fr.) 6:3, 7:6 (11:9).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme