Berdych v Miami postoupil do 3. kola, Vaidišová vzdorovala světové trojce

Tenista Tomáš Berdych úspěšně vstoupil do turnaje v Miami. Korejce Čonga zdolal ve dvou setech a postoupil do třetího kola. Nedařilo se naopak českým tenistkám. Nicole Vaidišová nezvládla rozhodující set bitvy proti Rumunce Halepové. Vypadla Také Lucie Šafářová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českou daviscupovou jedničkou je ve Francii Tomáš Berdych

Českou daviscupovou jedničkou je ve Francii Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

Berdych vstoupil do zápasu proti osmnáctiletému Jihokorejci v tempu a rychle vyhrál první set. Po přerušení kvůli dešti se ale Hjon Čong dostal do vedení 4:1. Rodák z Valašského Meziříčí naštěstí ztrátu podání vymazal a po 84 minutách slaví postup do třetího kola po výhře 6:3 a 6:4.

Ve třetím kole se osmý nasazený Berdych utká s Australanem Tomicem.

Nicole Vaidišová, která se po několikaleté přestávce vrací, na kurty svedla velkou bitvu se Simonou Halepovou z Rumunska. Světová trojka sice získala první set, ve druhém ale ani jednou neudržela svůj servis a pětadvacetiletá Češka srovnala.

Rozhodující sada ale patřila momentálně lépe postavené Rumunce. Nicole Vaidišová se s turnajem loučí po prohře 4:6, 6:2 a 1:6. V žebříčku se ale díky bodům za účast ve druhém kole posune už do třetí stovky.

Roli favoritky naopak nepotvrdila Lucie Šafářová. Desátá nasazená a 11. hráčka světového žebříčku nestačila na 52. Johannu Larssonovou 6:7, 2:6 a šestadvacetiletou Švédkou ve třetím vzájemném zápase poprvé prohrála.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5,381.235 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (8-ČR) - Čong Hjon (Korea) 6:3, 6:4.

Ženy (dotace 5,381.235 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Halepová (3-Rum.) - Vaidišová (ČR) 6:4, 2:6, 6:1, Larssonová (Švéd.) - Šafářová (10-ČR) 7:6 (7:5), 6:2, Bellisová (USA) - Dijasová (29-Kaz.) 6:2, 6:1, Giorgiová (30-It.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:3, 6:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme