Na dálnici D1 se uzavře sjezd na Jihlavu. Komplikace čekají řidiče i u Velké Bíteše

Na dálnici D1 se dnes změní dopravní omezení v modernizovaných úsecích. Ve směru na Prahu dělníci večer uzavřou frekventovaný sjezd na 112. kilometru. U Velké Bíteše zase kvůli stavbě mobilních svodidel pojedou auta ve směru na Brno až do úterý jen jedním pruhem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1 | Foto: Olga Štrejbarová

Jihlavský sjezd bude uzavřený až do prázdnin. Řidiči mají prakticky dvě možnosti – buď sjedou už na 119. kilometru u Velkého Beranova, anebo si cestu po dálnici naopak prodlouží a otočí se až na dalším exitu u Větrného Jeníkova.

Už v Jihlavě budou řidiči upozorněni, že na exitu 112 na Prahu nenajedou. „Řidiči budou moci již před tím, než vjedou do Jihlavy, odbočit a využít východní část města a nájezd u Velkého Beranova,“ dodává Jan Skovajsa z odboru pozemních komunikací ministerstva dopravy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na dálnici D1 se uzavře sjezd na Jihlavu. Komplikace čekají řidiče i u Velké Bíteše

Mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou jezdí už teď řidiči ve směru na Brno ve dvou úzkých pruzích, dnes se omezení dotkne i opačného směru.

Pokud nebude pršet, silničáři během dne namalují na začátku a konci uzavírky žluté vodorovné značení a nejpozději večer pojedou v úzkých pruzích i auta na Prahu. Tedy stejně jako loni.

„Budou mít 2,5 a 3,15 metru. Do levého pruhu nesmějí vjíždět vozidla, která jsou širší než 2,2 metru, a to včetně zrcátek,“ upozorňuje Skovajsa.

Opravdu se tam totiž nevejdou. Drobných nehod už se podle Skovajsy stalo docela dost. „Buďto si vozidla vzájemně urazila zrcátka, nebo došlo k poškození pneumatik tím, že řidiči jeli příliš blízko mobilního svodidla,“ přibližuje.

Montáž mezi Lhotkou a Velkou Bíteší

Mobilní svodidla se ode dneška objeví také na dalším úseku dálnice D1, a to mezi Lhotkou a Velkou Bíteší ve směru na Brno. Dělníci začnou pracovat uprostřed, takže řidiči dnes pojedou v jednom pruhu zhruba od 157. kilometru. Uzavírka do postupně prodluží až na devět kilometrů.

„Na začátku bude omezení na vzdálenost pouze 500 metrů. Jakmile se budeme posunovat s montáží nízkých svodidel jak na Brno, tak na Prahu, budeme prodlužovat uzávěru,“ říká Petr Skalík ze stavební firmy Alpine Bau.

„Při provozu v odstavném pruhu směrem na Brno budou muset být řidiči shovívaví a trpěliví, směrem na Prahu k žádnému omezení nedojde,“ dodává Skalík.

Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme