Krasobruslař Březina skončil na MS patnáctý, zlato získal Španěl Fernández

Krasobruslařským mistrem světa se stal v čínské Šanghaji Španěl Javier Fernández, který porazil japonského favorita Yuzuru Hanja o téměř tři body. Jediný český zástupce ve volných jízdách Michal Březina se propadl z 10. pozice po krátkém programu na konečné 15. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Březina na světovém šampionátu v Šanghaji

Michal Březina na světovém šampionátu v Šanghaji | Zdroj: ČTK

Březina přišel o lepší výsledek kvůli taktické chybě z úvodu volné jízdy. V rozporu s pravidly zařadil třikrát dvojitý toeloop, čímž přišel o celou kombinaci a rovněž přes deset bodů.

Čtyřiadvacetiletý brněnský rodák přišel o další body ubíráním otáček u plánovaného druhého čtverného salchowu, trojitého flipu a trojitého salchowu.

Z desáté příčky se propadl do druhé desítky a Česko tak vyšle na příští světový šampionát jen jednoho krasobruslaře.

Březina je po krátkém programu na MS desátý, vede Japonec Hanju

Číst článek

Boj o titul mezi mezi Fernándezem a Hanjuou měl dramatický průběh. Japonský olympijský šampion sice upadl po čtverném toeloopu, ale zbytek jízdy zvládl velmi dobře.

Na ledě skončil také Fernández, když nezvládl jeden ze dvou čtverných salchowů. Poté už ale nechyboval a do programu zařadil dva vydařené čtverné skoky. Španělský reprezentant náskok japonského soka z krátkého programu smazal a v konečném součtu vyhrál.

Po dvou bronzových medailích na posledních dvou světových šampionátech se čtyřiadvacetiletý Fernández stal prvním Španělem v historii, který usedl na světový krasobruslařský trůn.

Španěl Javier Fernández se stal poprvé v kariéře světovým šampionem | Foto: Reuters

Mistrovství světa v krasobruslení v Šanghaji:

Muži - konečné pořadí: 1. Fernández (Šp.) 273,90, 2. Hanju (Jap.) 271,08, 3. Ten (Kaz.) 267,72, 4. Brown (USA) 248,29, 5. Nguyen (Kan.) 242,59, 6. Ge (Uzb.) 234,89, ...15. Březina 213,83, 27. Coufal (oba ČR) - vyřazen v krátkém programu.

Ženy - konečné pořadí: 1. Tuktamyševová (Rus.) 210,36 bodu, 2. Mijaharaová (Jap.) 193,60, 3. Radionovová (Rus.) 191,47, 4. Goldová 188,96, 5. Wagnerová (obě USA) 185,01, 6. Hongová (Jap.) 184,58, ...27. Březinová (ČR) - vyřazena v krátkém programu.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme