Ústecká ZOO otevřela „Venkovský dvorek“

29. březen 2015

Ústecká zoo o víkendu přivítala letní sezónu. Ve venkovském dvorku, který stojí na místě bývalé dětské zoo, děti mohou zvířata hladit a krmit.

Do nově zrekonstruovaného prostoru přibyla nová zvířata, například slepice, zakrslí králíci nebo třeba göttingenská prasátka.

Návštěvníci si tuto změnu zatím pochvalují. „My jsme tady s malou neteří a jde vidět, jak je z toho nadšená,“ vysvětluje jeden z návštěvníků a dodává: „Děti dneska nemají tu zkušenost s dotekem zvířete, takže v tomhle ohledu je to velice prospěšné.“

Pásku přestřihli primátor města Josef Zikmund, režisér Václav Chaloupek, herec Martin Kraus a ředitel ZOO Jiří Bálek.

Slunečné počasí odpoledne přilákalo do ZOO hlavně rodiny s dětmi a do 18. hodiny prošlo branou zoologické zahrady celkem 760 návštěvníků.

Po otevření Venkovského dvorku se celý program přesunul do restaurace Koliba, kde divadelní soubor Mladá scéna zahrál hned dvě pohádky.

Další akcí, kterou ZOO bude letos pořádat, je Mexický den. „Návštěvníci budou mít možnost ochutnat mexické tacos, uslyší mexickou hudbu, uvidí mexické tanečnice, aby zážitek z Mexika měli dokonalý,“ vysvětlil ředitel zoo Jiří Bálek.

Hlavní změnu, kterou nová sezóna přinese, bude prodloužení otevírací doby, a to až do 21. hodiny.

autor: Martin Dušek
Spustit audio