Angažmá v Maďarsku je velkou příležitostí, ví házenkářka Jana Knedlíková

Česká házená má od nového roku hráčku v jednom z nejlepších evropských klubů. Jana Knedlíková totiž v Maďarsku vyměnila menší Mosonmagyaróvár za elitní Györ, který loni vyhrál Ligu mistryň. A k přesunu ji stačilo jen půl roku zahraničního angažmá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finále play off interligy, házená, Praha - Most

Finále play off interligy, házená, Praha - Most | Foto: Filip Jandourek

„Jde o obrovskou změnu, ještě loni v červnu jsme působila v Česku. Do Maďarska jsem odešla v létě. Je to velká příležitost, kterou musím využít,“ říká odhodlaně Jana Knedlíková.

Reprezentační křídelnice je zatím v Györu na hostování, které by se ale mohlo v létě změnit v přestup.

Přehrát

00:00 / 00:00

S házenkářkou Janou Knedlíkovou o angažmá v Maďarsku mluvil reportér Mirko Vasić

„Jsem rád, že se jí to podařilo. Podle mě je to totiž hráčka, která byla v českých kruzích vždy hodně nedoceněná. Na posledních dvou šampionátech měla největší úspěšnost střelby, nastřílela vždy kolem 25 gólů za celé mistrovství,“ popisuje střelecké schopnosti bývalé hráčky pražské Slavie trenér národního týmu Jan Bašný.

Jana Knedlíková se musela rychle adaptovat na podmínky profesionálního klubu i na vyšší úroveň házené.

„Tím, že člověk trénuje se světovými hráčkami, tak se jim chce a musí přizpůsobit, jinak by na tréninku zapadl. Je lepší se jim přizpůsobovat a učit se od nich,“ ví pětadvacetiletá česká házenkářka.

Startem v Lize mistryň si splnila sen

A zatím se jí daří, a to i v Lize mistryň, na kterou dřív koukala jen v televizi.

„To byl můj sen, snažím si to užívat, jsou to neskutečné zážitky. Byl to obrovský skok, ale člověk se nesmí svazovat nervozitou, musí to hodit za hlavu a bojovat,“ nebojí se Jana Knedlíková. A to ani komunikace v cizím jazyce.

„Vesměs se tady mluví anglicky, v týmu je dohromady osm národností. Trenér je Španěl, takže také používá angličtinu. Když se bavím s Maďarkami, tak se snažím používat maďarštinu,“ prozrazuje hráčka Györu Jana Knedlíková, že se pustí i do konverzace v obtížné maďarštině.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme