Němci vytvořili k pádu letadla v Alpách a motivům pilota obří vyšetřovací tým

Německá policie v Düsseldorfu vytvořila speciální více než stočlenný vyšetřovací tým. Jeho úkolem je mimo jiné objasnit motiv pilota Andrease Lubitze, který úmyslně navedl letadlo německých aerolinek Germanwings k zemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Týmy záchranářů prohledávají trosky letadla Germanwings

Týmy záchranářů prohledávají trosky letadla Germanwings | Zdroj: Reuters

Členové týmu s pracovním názvem Alpy mají za úkol detailně prozkoumat soukromý život Andrease Lubitze. Kopilot havarovaného letadla měl zatím blíže nespecifikované psychické potíže a údajně trpěl onemocněním očí, které ho mohlo připravit o práci pilota.

Vyšetřovatelé zatím nic oficiálně nepotvrdili, už dříve však našli v Lubitzově bytě pracovní neschopenku, kterou pilotovi vystavil jeho lékař a kterou muž svému zaměstnavateli nepředal.

Speciální tým musí také sbírat vzorky DNA u příbuzných více než 70 německých obětí a další indicie, které by pomohly identifikovat jejich ostatky na místě neštěstí ve francouzských Alpách.

Stroj spadl v úterý 24. března dopoledne, při neštěstí zahynulo všech 150 lidí na palubě.

Příbuzným každé z obětí poskytly aerolinky Germanwings 50 tisíc eur, které by lidem měli pomoci překonat období bezprostředně po tragédii. Nad to vyplatí z pojistného odškodnění za způsobenou smrt. A příbuzní dostávají i psychologickou podporu.

Týmy záchranářů prohledávají trosky letadla Germanwings | Foto: Reuters

Pavel Polák, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme