TOP 09 žádá rezignaci Krnáčové kvůli výběru právníků, primátorka kritiku odmítá

Opoziční klub zastupitelů TOP 09 žádá odstoupení pražské primátorky. Adriana Krnáčová z hnutí ANO podle nich porušila zákony i zájmy Prahy tím, že měnila právní zastoupení města po dohodě s protistranou. Navíc měla jednat za zády rady. Primátorka kritiku odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adriana Krnáčová

Adriana Krnáčová | Foto: Filip Jandourek

Podle serveru Neovlivní.cz vybrala primátorka Adriana Krnáčová ve sporu o pronájem Škodova paláce právníky doporučené protistranou.

Mailovou komunikaci se zástupkyní firmy Copa Retail, se kterou se Praha o pronájem soudí, Krnáčová omylem poslala zastupiteli TOP 09 Petru Prchalovi, určená byla původně jeho jmenovci, který je poradcem primátorky.

Zastupitel TOP 09 Prchal zítra podá na primátorku trestní oznámení. Českému rozhlasu to řekl předseda pražské TOP 09 Václav Novotný.

„Ano, pan kolega Prchal zítra podá trestní oznámení, protože je prostě povinen. Pokud by tak neudělal, mohla by se celá věc obrátit proti němu. To jednání je bezesporu v rozporu se zákonností a v rozporu se zájmy hlavního města Prahy,“ uvedl.

Adriana Krnáčová v České televizi řekla, že nic protiprávního neudělala. „Praha nepochybila, protože postupovala v souladu s interními pravidly a v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. Naše kancelář nevybírala právnickou kancelář, měla to na starosti legislativa. A já jsem nikoho žádným způsobem neinstruovala,“ vysvětlila.

„Prahu zastupuje advokátní kancelář, která vyhrála v transparentním výběrovém řízení a nabídla nejnižší cenu,“ zdůraznila Krnáčová.

bre, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme