Vrba se vrací do Žiliny. Tamní tým dostal jako trenér do pohárů

Fotbalovou reprezentaci čeká přípravné utkání v Žilině a svým způsobem to pro ni bude domácí zápas. Minimálně pro kouče národního týmu Pavla Vrbu, který právě na severozápadě Slovenska dříve působil, a pro kterého tam fanoušci chystají speciální přivítání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba už ví, co ho rozčilovalo při zápase v Turecku, hráčům posílá videosestřih.JPG

Pavel Vrba už ví, co ho rozčilovalo při zápase v Turecku, hráčům posílá videosestřih.JPG | Zdroj: Reuters

„Vrba nás dostal na výsluní, bude tu jako doma. Myslím, že to bude velké přivítání,“ očekává pětašedesátník Rudolf, který postává před stadionem v Žilině a čeká, zda z hotelu nevyjde český kouč, aby ho mohl pozdravit.

Lidé v Žilině si Pavla Vrbu zamilovali. I z napůl odložených fotbalistů sestavil tým, který vyhrával domácí soutěž a bojoval v evropských pohárech, navíc atraktivním stylem hry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Pavla Vrbu v Žilině vzpomínají fanoušci i funkcionáři, zjistil reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Prostě chce hrát fotbal, to je jádro úspěchu. I v osmdesáté minutě bude nutit hráče, aby si strkali míč, to je o filozofii,“ prozradil před časem na Pavla Vrbu místní patriot a majitel klubu Jozef Antošík.

„Už když jsem hrál, psal jsem si tréninky a způsoby cvičení, které se mi líbily. U Pavla Vrby se mi toho líbilo strašně moc. Všechny ty způsoby, jak naučit hráče dělat v tréninku to, co bude potřebovat při zápase,“ vzpomíná na Pavla Vrbu současný trenér MŠK Žilina Adrián Guľa.

Českého reprezentačního trenéra Guľa zažil ještě jako hráč v kabině někdejšího Matadoru v nedalekém Púchově. Právě tam si Pavel Vrba vyzkoušel úplně poprvé pozici hlavního kouče dospělých fotbalistů.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme