Jednadvacítka porazila v generálce na ME gólem z penalty Portugalsko

Fotbalová reprezentace do 21 let si v generálce na domácí mistrovství Evropy připsala vítězství. Svěřenci kouče Jakuba Dovalila udolali v pražském Edenu Portugalsko 1:0, když jediný gól utkání vstřelil v 71. minutě Jiří Skalák z pokutového kopu. Portugalci trefili hned čtyřikrát břevno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O výhře českého týmu nad Portugalskem rozhodl z penalty Jiří Skalák

O výhře českého týmu nad Portugalskem rozhodl z penalty Jiří Skalák | Zdroj: ČTK

Trenér Dovalil udělal oproti prohranému duelu s Anglií hned devět změn v sestavě. V prvním poločase se do dvou šancí dostal Přikryl, ale ani jednou portugalskou branku netrefil.

Hosté byli mnohem nebezpečnější. Hortovu střelu vytěsnil na břevno brankář Koubek, kterého branková konstrukce zachránila i před střelou Cancela. Stejně dopadl i Medeiros, který horní tyč trefil po povedené střele z 30 metrů.

Do druhé půle vstoupili Češi aktivněji, ovšem blízko vedoucímu gólu byli znovu hosté. Lopes po centru Medeirose místo prázdné branky trefil trestuhodně počtvrté jen břevno Koubkovy branky.

Na opačné straně se dostal do další velké šance Přikryl, který šel sám na portugalského brankáře Fernandese, ale vystřelil velmi slabě. V 71. minutě se už ale skóre měnilo. Fernandes fauloval Housku a Skalák si z penalty připsal první gól v jednadvacítce.

Tým kouče Dovalila, který ukončil čtyřzápasovou sérii bez vítězství, čeká před červnovým šampionátem ještě desetidenní soustředění v Rakousku.

Přípravné utkání fotbalistů do 21 let v Praze:

ČR - Portugalsko 1:0 (0:0)
Branka: 71. Skalák z pen. Rozhodčí: Valášek - Benko, Hancko (všichni SR). ŽK: D. Fernandes (Portug.). Diváci: 5623.

ČR: Koubek - Jugas, J. Brabec, Baránek, Hybš - Takács (61. Petrák) - Masopust (61. Skalák), Přikryl (87. Kalas), Hrubý (82. Trávník), Zmrhal (61. Frýdek) - Vydra (46. Houska). Trenér: Dovalil.
Portugalsko: D. Fernandes - Esgaio (46. Soares), Figueiredo, Ilori, Cancelo - Pinto (57. Oliveira), Neves, B. Fernandes (81. Teixiera) - Horta (57. Mané), Bruma (43. Medeiros), Tozé (46. Lopes). Trenér: Jorge.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme