Za oběti leteckého neštěstí na jihu Francie odslouží v německém Halternu smuteční mši

Ve vestfálském městě Haltern am See duchovní dnes v podvečer odslouží smuteční mši za oběti havárie letadla německých aerolinek Germanwings. Na palubě bylo 16 žáků místního gymnázia a dvě učitelky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kostel svatého Sixta ve vestfálském městě Haltern am See

Kostel svatého Sixta ve vestfálském městě Haltern am See | Zdroj: Reuters

Do kostela svatého Sixta v centru téměř 40tisícového města zvou starosta Bodo Kimpel a zástupci evangelické i katolické církve.

Pád airbusu ve francouzských Alpách město Haltern velmi zasáhl. Před gymnáziem, kam žáci chodili, leží květiny, věnce a stovky svíček.

Lufthansa, pod níž Germanwings spadají, mezitím potvrdila, že kopilot Andreas Lubitz informoval aerolinky o svých překonaných depresích už v roce 2009. Lufthansa už jeho složky předala policii.

Německá policie v Düsseldorfu vytvořila speciální, více než stočlenný vyšetřovací tým. Jeho úkolem je mimo jiné objasnit motiv pilota Andrease Lubitze, který úmyslně navedl letadlo německých aerolinek k zemi. Airbus se zřítil v úterý 24. března dopoledne, při neštěstí zahynulo všech 150 lidí na palubě.

Pátrací týmy na místě neštěstí pokračují v identifikaci ostatků a v hledání druhé černé skříňky. Experti zatím na základě testů DNA identifikovali asi polovinu těl obětí. V rámci pátracího týmu byla vyčleněna speciální skupina, která hledá pouze druhou černou skříňku z havarovaného stroje.

V německém měste Haltern si uctili oběti leteckého neštěstí | Foto: ČTK/AP Martin Meissner

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme