Víc mě mrzí ztráta v kvalifikaci, přiznal Vrba po Slovensku. Z nových hráčů nikdo nevyčníval

Přípravná utkání nejsou silnou disciplínou Pavla Vrby, tedy aspoň co se týče výsledků. Pod jeho vedením fotbalová reprezentace ani pátý takový duel nevyhrála. Na Slovensku Češi prohráli 0:1 a situaci měli ztíženou tím, že domácí tým i euforické publikum utkání rozhodně nebraly jako pouhý test na důležitější zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Pavel Vrba se s českou reprezentací vrátil do Žiliny, kde dříve úspěšně působil

Trenér Pavel Vrba se s českou reprezentací vrátil do Žiliny, kde dříve úspěšně působil | Zdroj: ČTK

Pět vítězství z pěti zápasů v evropské kvalifikaci, celkově rekordní šňůra sedmi výher v řadě a jako soupeř v minulosti úspěšnější bývalý federální bratr. To všechno dalo zápasu ze slovenské strany prestiž na přípravný duel nevídanou.

S kvalifikačním zápasem byste si ho spletli snadno - plné tribuny, mexické vlny a na trávníku sestava i s hlavními oporami.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle trenéra české reprezentace Pavla Vrby v utkání se Slovenskem nikdo z nových hráčů nezklamal, ale ani nezazářil

„Byl to sice přípravný zápas, ale hrajete za reprezentaci. Derby proti Čechům budou mít vždy svůj náboj. Nešlo o kvalifikaci, ale tohle vítězství se počítá,“ uvědomuje si obránce Liverpoolu Martin Škrtel.

„Euforie je velká, je potřeba poděkovat fanouškům. Všem hráčům se před takovým publikem hraje lépe,“ pochvalovala si atmosféru na stadionu v Žilině druhá hvězda slovenského celku, Marek Hamšík.

Český kouč Pavel Vrba osobnosti stejného kalibru nepoužil. Petr Čech s Tomášem Rosickým dostali stejně jako další hráči volno. V naprosto překopané základní sestavě tak zbyl z kvalifikačního duelu s Lotyšskem jenom obránce Theodor Gebre Selassie.

Fotbalisté prohráli v přípravném utkání na Slovensku 0:1

Číst článek

Vrba proto porážku v Žilině, kde dva roky úspěšně působil, příliš neprožíval.

„Mnohem víc mě mrzí, že jsme nezvládli sobotní zápas. Dostali prostor hráči, kteří ho za poslední půlrok v kvalifikaci tolik nedostávali. Nezklamali, ale nikdo z nich ale nezazářil natolik, abych si řekl, že jsem udělal chybu, když jsem ho nepostavil proti Loyšsku,“ podotkl trenér národního týmu.

Na levém kraji obrany dostal proti Slovensku šanci Adam Hloušek (v bílém) | Foto: ČTK

Desátý vzájemný zápas od rozpadu federace tak byl užitečný hlavně Slovákům, kteří rozjaření historicky třetím vítězstvím nad Čechy jako by si s fanoušky už trénovali oslavy postupu na evropský šampionát.

Naopak Vrba žádnou velkou nápovědu před červnovým pokračováním kvalifikace na Islandu nedostal.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme