Humoristický časopis Sorry se na apríla vrátil k tištěné podobě

Po více než roce začal v tištěné podobě vycházet humoristický časopis Sorry. Poslední tištěné číslo Sorry vyšlo v prosinci 2013. Jeho redaktoři si totiž dělali pořád ze všeho legraci a nestarali se o propagaci, takže ztrácelo čtenáře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stánek s novinami (ilustr. foto)

Stánek s novinami (ilustr. foto) | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

„Stárli, stejně jako jsme stárli my. Měli starosti, děti a tak dále. Ztráceli jsme je. My jsme to nevnímali a dělali jsme si stále tu samou legraci. Bohužel spousta lidí o tom ani nevěděla. To byl ten zásadní moment, který přispěl k tomu, že si spousta lidí myslelo, že Sorry už není. Ale Sorry bylo pořád,“ vysvětluje zástupce šéfredaktora Sorry Vářka, vlastním jménem Petr Kovář.

Podle něj neexistují témata, kterým by se časopis vyhýbal: „Už ten výraz Sorry, promiň, znamená, že tady nejsou témata, která by byla tabu. Na začátku toho všeho jsme si řekli padni komu padni. Chceme si dělat legraci ze všech věcí.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Sorry začalo po víc než roce znovu vycházet v papírové podobě. Natáčel o tom Martin Karlík

A tento postoj nezměnili v redakci Sorry ani po útoku na časopis Charlie Hebdo.

„Ptali se nás po incidentu s Charlie Hebdo, jestli nemáme strach, když si budeme dělat legraci z Islámského státu, což si ostatně děláme. Nemáme. Kdybychom měli mít strach, nemůžeme dělat humor,“ dodává Vářka.

Šéfredaktorem časopisu je Fefík, vlastním jménem Milan Podobský. Toho těší, že lidé měli o vtipy ze Sorry zájem i v době, kdy přesídlil na internet.

„Myslím si, že na internetu jsme poznali nové čtenáře. Z různých monitoringů bylo celkem znát, že zájem o Sorry stále je, a dokonce mělo lepší čísla, než jsme měli, když jsme vycházeli papírově,“ říká šéfredaktor.

Časopis Sorry nyní sice změnil vydavatele, jeho tvůrci ale zůstávají stejní.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme