J. K. Rowlingová vydává motivační knihu. Inspirovala ji vlastní selhání

Britská spisovatelka J. K. Rowlingová napsala novou knihu. Jedna z nejúspěšnějších autorek, která se před 18 lety proslavila příběhy o mladém čaroději Harrym Potterovi, se tentokrát zaměřila na zcela jiný žánr. Radí, jak bojovat proti osobním selháním. Čerpá přitom z vlastních zkušeností.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská spisovatelka  J.K.Rowlingová

Britská spisovatelka J.K.Rowlingová | Zdroj: Reuters

Předtím než Rowlingová vydala první díl potterovské série, totiž byla nezaměstnanou svobodnou matkou odkázanou na sociální dávky.

Knihy o škole čar a kouzel v Bradavicích ale všechno změnily a Rowlingová dnes patří mezi nejbohatší autory světa. A právě o tom, jak úspěšně bojovat s nepřízní osudu, bude její nová kniha.

Předlohou byl projev, který spisovatelka pronesla při přebírání čestného doktorátu na půdě Harvardovy univerzity.

Rowlingová v něm popsala odhodlání držet se svých snů. Její slova se stala na internetu velmi populárními. A například ředitelka Harvardu projev označila jako jeden z nejjímavějších, které kdy slyšela.

Spisovatelka se tedy chce podělit o svůj návod na úspěch. Kniha, nazvaná Dobré životy, má mít motivační charakter. Vyjít by měla 14. dubna. Výtěžek z prodeje půjde na charitativní organizaci, kterou Rowlingová založila.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme