Lyžařka Kmochová vybojovala na deaflympiádě 3 zlata během dvou dnů

Po osmi letech potvrdila na deaflympiádě česká neslyšící lyžařka Tereza Kmochová, že stále patří k těm nejlepším na světě. V ruském Magnitogorsku totiž po středečním sjezdu získala česká reprezentantka další dvě zlata a to za superkombinaci a super-G.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařka Tereza Kmochová

Lyžařka Tereza Kmochová | Foto: Archiv Terezy Kmochové

Do ranního super-G, které se jelo také jako součást superkombince, vyjížděla Tereza Kmochová s číslem 2. Nasazení do první skupiny lyžařek se nakonec vyplatilo.

„Všichni jsme byli velice nervózní, včetně Terezy. Nakonec se ukázalo, že to byl dobrý los a dobrá volba. Terka naštěstí před startem sebrala veškeré své nejlepší odhodlání a předvedla opravdu skvělou jízdu,“ pochvalovala si maminka Kateřina Prokešová.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Kateřinou Prokešovou, maminkou Terezy Kmochové, si o zlatých jízdách její dcery povídal moderátor Petr Král

Do druhého kola superkombinace, slalomu, vyrazila čtyřiadvacetiletá reprezentantka jako poslední. Na povelenou a rozježděnou trať ale nenarazila.

„Podklad byl tvrdý, trať držela perfektně. Tereza dobře věděla, že nesmí udělat chybu. Měla velký náskok, mohla jet opatrněji, i tak si řekla, že pojede naprosto normálně. Sice to nebyla na 100 procent závodní jízda, ale povedlo se,“ popisovala maminka Kateřina.

Jak Kateřina Prokešová přiznává, i se značným náskokem v zádech a při lehce zdrženlivější jízdy své dcery, byla až do projetí kolem posední slalomové tyče hodně nervózní.

„Všichni jsme měli hodně vysoký tep i tlak, než projela poslední bránu a protnula cílovou čáru. Pak jsme si oddechli, zlato bylo doma. Nejfantastičtější na tom je, že to byla druhá zlaté medaile během jednoho dne,“ dodala šťastná Kateřina Prokešová, maminka Terezy Kmochové.

Petr Král, Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme