Skifař Synek pojede víc cyklistických závodů, i ty chce vyhrávat

Trojnásobný mistr světa Ondřej Synek směřuje veškeré svoje plány k olympijským hrám v Riu 2016. Zlato z největší sportovní akce totiž elitnímu skifaři jako jediné chybí. Letos ho čeká na mistrovství světa kvalifikace a přípravu na ni si rozhodl Synek zpestřit v cyklistickém sedle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavním sportem Ondřeje Synka zůstane veslování, zaměří se ale i na cyklistiku

Hlavním sportem Ondřeje Synka zůstane veslování, zaměří se ale i na cyklistiku | Foto: Filip Jandourek

„Kolo mi jde a z ostatních sportů mě baví nejvíc. Odmala jsem na kole jezdil a vždycky mi to šlo. I na soustředění jezdíme na kole do hor, takže to byla jasná volba,“ vysvětluje Ondřej Synek, který se chystá zúčastnit více cyklistických závodů než v minulosti - třeba v sérii Kolo pro život.

Ve veslování není v sezoně příliš soutěží, a to by mohl být jeden z důvodů, proč český veslař hledal další sportovní vyžití. „Nuda to rozhodně není. Veslování není jen o závodění, ale o trénování. Spíš je to pro mě taková zpestření a prostě rád závodím,“ nezapře v sobě Ondřej Synek touhu soupeřit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Další plány Ondřeje Synka zjistil reportér ČRo Mirko Vasić

Rozhodně tak nenastoupí do závodů jen s cílem zúčastnit se. „Když budu poslední, budu naštvaný, protože jsem sportovec a vrcholoví sportovci chtějí vyhrávat. Není to jen účast.“

Jízda na kole patří do veslařského tréninku. Ondřej Synek jezdí radši na biku v terénu, ale nevyhýbá se ani silnici. „Dostal jsem se do skupiny, se kterou trénuju a jezdím. Stíhám a oni jsou rádi, že jak jsem velký, tak se za mě schovají a hezky to jede,“ usmívá se dvoumetrový skifař.

Stejně jako veslování je cyklistika ohromná dřina, u Ondřeje Synka to tak na první pohled může vypadat, že je sportovním masochistou, který si vybírá náročné disciplíny. Navíc skifař váží 105 kilogramů, což není obvyklá váha pro cyklistu.

„Kdybych neměl natrénováno z veslování tolik, co mám, a měl ta kila, co mám, tak budu někde na chvostu,“ cení si dvojnásobný olympijský medailista své průpravy.

Some shaved legs should be scared about their ...

Dalším sportům se věnuje i jiný elitní skifař a největší Synkův rival Novozélanďan Mahé Drysdale, který dělá triatlon, a na kole se už několikrát zle před velkými veslařskými akcemi polámal. „Už jsem se mu smál, že nesmí jezdit na kole. Před loňským MS jsem ho prosil, aby nespadl.“

A oba velikáni veslování si možná v této sezóně zazávodí spolu na jedné lodi. Stále totiž přemýšlí o společném startu na dvojskifu. Pokud by skutečně tahle myšlenka vyšla, nejpravděpodobněji by to bylo při červnovém Světovém poháru.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme