Antimonopolní úřad zastavil řízení kvůli modernizaci D1 u Hvězdonic

Modernizace dálnice D1 mezi Hvězdonicemi a Ostředkem může na jaře začít. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) dnes ukončil správní řízení, ke kterému dala podnět italská společnost Serenissima Construzioni kvůli svému vyřazení z tendru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1 | Foto: Olga Štrejbarová

Antimonopolní úřad zastavení správního řízení zdůvodnil tím, že firma nedodala potřebné doklady.

"V návrhu italské společnosti scházel doklad o opětovném složení jistoty zadavateli. Nedoložila jej ani po naší výzvě a bylo povinností úřadu řízení zastavit," uvedl ÚOHS v tiskové správě.

Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) podle mluvčího Jana Rýdla rozhodnutí vítá.

„Znamená to pro nás možnost podepsat smlouvu s vyhlášeným vítězem výběrového řízení, předat staveniště a startovat modernizaci D1 mezi exity 29 a 34, tedy mezi Hvězdonicemi a Ostředkem,“ řekl Rýdl Českému rozhlasu.

Italové se brání proti vyřazení i z další části modernizace

Italskou stavební firmu Serenissima Construzioni vyloučilo ŘSD ze soutěže i přesto, že podala cenově nejvýhodnější nabídku. Společnost ale nepředložila přílohu C soupisu prací stavby, zatímco všichni ostatní uchazeči tyto seznamy v nabídce doložili.

Ze stejných důvodů byla italská firma vyloučena i ze soutěže na rekonstrukci dálnice mezi Ostrovačicemi a Kývalkou. Také v tomto případě podala námitky. Pokud jim ŘSD nevyhoví, může se společnost opět obrátit na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Modernizace D1 v roce 2015 | Foto: Český rozhlas

Eva Kézrová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme