Premiér Sobotka se setká s ministry. Žádá záruky za stav dotačních programů

Premiér Bohuslav Sobotka se dnes sejde s některými ministry. Po šéfech resortů bude požadovat záruky, že stát skutečně dosáhne na miliardové dotace z evropských fondů pro období 2014 až 2020. První čtyři programy by podle premiéra mohla Evropská komise schválit už koncem tohoto měsíce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka | Foto: Filip Jandourek

„Chci prověřit, zda jsou programy skutečně v tuto chvíli definitivně vydiskutovány s Evropskou komisí,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka. Cílem schůzek prý je ověřit připravenost dotačních programů přímo u ministrů.

Minimálně čtyři operační programy by podle něho měly být na přelomu dubna a května definitivně schválené ze strany Evropské komise.

Ministerstvo práce podle šéfky Michaely Marksové z ČSSD už řeší jen poslední detaily. „My jsme připraveni vypsat výzvy již v květnu. Teď čekáme na poslední podklady k dohadování Evropskou komisí.“

Ministr životního prostředí Richard Brabec z hnutí ANO zájem premiéra vítá.

„Máme tam stovky a stovky projektů ze starého období, které potřebujeme dokončit. Ale chceme deklarovat, že už jsme připraveni nabídnout žadatelům i to nové programové období a výzvy z něj."

"Předpokládá, že výzvy za první miliardy korun bude ministerstvo schopno vypsat již v průběhu tohoto roku. Doufám, že ty první již do pololetí,“ dodal ministr.

Celkem by stát mohl do roku 2020 vyčerpat z EU až 650 miliard korun.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme