Autobusy z Kladenska už nebudou končit na Dejvické. Kvůli prodloužení metra

Čtyři nové stanice metra linky A otevře pražský dopravní podnik na Velikonoční pondělí. V návaznosti na to budou tramvaje i autobusy jezdit od úterý 7. dubna podle nových jízdních řádů. Změna se dotkne i příměstských autobusů, které přijíždějí ze středních Čech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový autobus - místo řidiče

Nový autobus - místo řidiče | Foto: Pavel Pavlas

Autobusy z Kladna a okolí už nebudou jezdit na Dejvickou, ale skončí ve stanici Nádraží Veleslavín.

Lidé, kteří pracují nebo studují na Dejvické, si tak nově budou muset platit cestu z Nádraží Veleslavín. Většině cestujících ale změna přinese spíše výhody, protože na pražskou MHD přestoupí o dvě zastávky dříve, takže příměstský úsek bude levnější. Kratší budou i linky z Horoměřic, nově skončí na Bořislavce.

Přímé autobusy mezi Kladnem a Prahou, tedy linky A55, A56 a A57, o několik korun zlevní, protože cena se odvíjí od počtu ujetých kilometrů. Ostatní autobusy v systému Středočeské a Pražské integrované dopravy ale jezdí podle zón, a protože Dejvice i Nádraží Veleslavín jsou ve stejné zóně, cena se nezmění.

Na změny se musejí připravit také lidé přijíždějící z Berouna. Linka 380 z Berouna přes Rudnou, která dnes končí na Zličíně, bude prodloužená až k Nemocnici Motol. Nově tak cestující budou moci přestoupit nejen na metro linky B, ale i linky A.

Nové stanice metra A jsou v úseku za stanicí Dejvická. Jde o Bořislavku, Nádraží Veleslavín, Petřiny a Nemocnici Motol. Podle stanice Bořislavka je teď také nově přejmenovaná autobusová zastávka s dosavadním názvem Horoměřická.

A.Rokosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme