Bezdomovec František si koupí byt, své miliony by mohl dostat za pár týdnů

František Václavek ze Šumperska bude zřejmě nejbohatším bezdomovcem v Česku. Na účet mu podle všeho v příštích týdnech dorazí většina peněz z třicetimilionové výhry. Peníze vyhrál před čtyřmi lety ve Sportce, o částku ho však připravili dva jeho známí. Šestapadesátiletý muž se proto o peníze soudil. Nejvyšší soud mu včera dal za pravdu a potvrdil, že byl okraden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezdomovec (ilustr. foto)

Bezdomovec (ilustr. foto) | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

Pan František o rozhodnutí Nejvyššího soudu nevěděl.

„Vůbec nikdo mi nedal vědět. Je to ale dobré. Chci si koupit byt a zbytek uložit,“ řekl Českému rozhlasu.

On sám si myslí, že peníze dostane do týdne. Tak jednoduché to ale nebude. Aby exekutor mohl peníze zabavit a převést Františkovi na jeho účet, musí vyčkat ještě na rozhodnutí krajského soudu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bezdomovec František by mohl dostat své miliony zpět během několika týdnů. Podle redaktorky Markéty Chaloupské si chce koupit byt

„Soudní exekutorka v danou chvíli nemůže provést exekuci, protože soud dosud nerozhodl o podání dlužníků,“ vysvětluje mluvčí exekutorské komory Petra Báčová.

Ke krajskému soudu se totiž odvolal Miroslav Šoška a Jana Černá, kteří Františka o peníze připravili. Konkrétně ve svém návrhu žádají zastavení exekuce.

Rozhodnutí soudu by podle všeho ale nemuselo dlouho trvat, protože Nejvyšší soud včera potvrdil, že Šoška s Černou bezdomovce okradli. A právě na toto rozhodnutí krajský soud čekal.

Svěřil se, že vyhrál

Pan František se s Janou Černou a Miroslavem Šoškou seznámili v cukrárně, kde jim pomáhal. Tam se jim také svěřil s tím, že vyhrál. Oni mu podle obžaloby nabídli, že za něj výhru vyzvednou. Nechali ji převést na svůj účet a u soudu pak tvrdili, že tiket byl jejich.

František už u soudu přiznal, že sázení je jeho vášeň. Peníze prý dřív utrácel víc za loterijní tikety než za jídlo. To potvrdilo u soudu hned několik jeho přátel. Vítěznou sázenku podal František Václavek před čtyřmi lety. Čísla prý vybral náhodně.

Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme