Na české sjezdovky znovu míří lyžaři, střediska se na Velikonoce plní

Nový sníh zlepšil podmínky na českých sjezdovkách. Sněží už tři dny a na horách to vypadá jako uprostřed zimní sezóny. Lidé volají na poslední chvíli a rezervují si pobyty. Střediska tedy budou o velikonočních prázdninách nejspíš plná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžování ve skiareálu Sternstein

Lyžování ve skiareálu Sternstein | Foto: lipno-sternstein-hochficht.cz

V posledních dnech například v Krkonoších napadlo až 70 centimetrů prachového sněhu, který potom rolbaři upravili. Sníh si sedl a výsledkem je o 30 centimetrů vyšší sněhová pokrývka na sjezdovkách.

Zvýšený zájem hlásí většina krkonošských středisek. O víkendu otevřou dokonce i některé menší lyžařské areály, které už letošní sezonu ukončily.

Někteří turisté své rezervace na prodloužený víkend a Velikonoce kvůli přívalům sněhu zrušili, daleko víc lidí ale na poslední chvíli ubytování shání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Střediska se na velikonoční prodloužený víkend otevírají nejen v Krkonoších. Nový sníh zlepšil podmínky na většina českých sjezdovkách

Jde hlavně o ty, kteří si chtějí užít dobrých sněhových podmínek. Sehnat ubytování například ve Špindlerově Mlýně není zatím problém, ubytovací zařízení jsou obsazená z poloviny.

Lyžovat se ale o Velikonocích nebude jen v Krkonoších, otevřené jsou třeba sjezdovky v Jizerských horách, a to na Tanvaldském Špičáku a Severáku.

Lyžaři se můžou vypravit také na Klínovec nebo Bublavu do Krušných hor. Jezdí se také v Deštném v Orlických horách i Červené vodě tamtéž.

Skiareály otevírají své brány v Zadově a Železné Rudě na Šumavě, v Jeseníkách v Ramzové a na Pradědu.

Aktuální informace o otevřených sjezdovkách i jejich stavu si lidé můžou zjistit na webových stránkách jednotlivých středisek.

Eliška Malínská, Kateřina Kohoutová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme