Litvínov zachránil 'brankář' Ručinský. Jsem jeho dlužníkem, říká Francouz

Hokejový Litvínov slaví od včerejšího večera postup do finále play-off. Verva v pátém utkání semifinále zdolala Kometu Brno a po 19 letech se tak může těšit na svoje účinkování v boji o domácí titul. Pomohl k tomu i brankářský zákrok veterána Martina Ručinského.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Ručinský pomohl Litvínovu gólmanskými zákroky na brankové čáře

Martin Ručinský pomohl Litvínovu gólmanskými zákroky na brankové čáře | Zdroj: ČTK

„Bylo to infarktové utkání se vším všudy. A se šťastným koncem pro nás,“ zhodnotil pátý duel trenér Litvínova Radim Rulík.

A vybavil si v té chvíli například i dramatické situace, které se urodily v prodloužení před brankou domácího týmu. „V závěru, když to Martin Ručinský chytil v brankovišti, jsme přežili klinickou smrt.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Opory Litvínova popsaly klíčový okamžik pátého zápasu pro reportéra ČRo Aleše Procházku

„Vyrazil jsem proti hráči, který se tam zjevil osamocený. Udělal to dobře, objel bránu a hodil to zas před ní. Viděl jsem, že to nevypadá vůbec dobře a najednou se tam z čistého nebe zjevil Martin Ručinský a dvakrát to chytil na brankové čáře,“ přidal svůj pohled brankář Pavel Francouz.

44letý Ručinský je přitom nejstarší hráč Vervy. „Je to neuvěřitelné. Všichni vidíte, jak touží po úspěchu a nebojí se tam nasadit vlastní krk. Jsem mu za to vděčný, zachránil mi záda. Jsem jeho dlužníkem a budu se snažit mu to vrátit,“ říká gólman.

„Vracel jsem se jako levé křídlo a viděl jsem jak ‚Francík‘ povyjel. Petr Ton tam měl takovouhle šanci a já jsem jen zajel do brány a říkal si, že mě snad nějak trefí. Trefil mě dvakrát. Bylo to velké štěstí a potom jsme dali gól a jsme ve finále,“ těší Martina Ručinského.

Zklamal jsem, hlesl útočník Ton. Kometa skončila v semifinále

Číst článek

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme