Cestující mezi Hradcem Králové a Pardubicemi vozí autobusy. Výluka na trati potrvá 14 dní

Na trati mezi Pardubicemi a Hradcem Králové nebudou jezdit 14 dní vlaky. Po dobu výluky je nahradí čtyři autobusové linky. České dráhy varují cestující, že náhradní spoje mohou nabrat až půl hodinové zpoždění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce na trati Pardubice - Hradec Králové probíhají ve Stéblové

Práce na trati Pardubice - Hradec Králové probíhají ve Stéblové | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

"Od soboty 4. dubna až do 19. dubna budou vlaky převedeny do náhradní autobusové dopravy. V této etapě bude prováděno vkládání nových výhybek ve stanici Stéblová, což jsou poměrně náročné stavební úpravy vyžadující omezení na delší dobu, uvádí manažer Českých drah Tomáš Netolický.

České dráhy zavádí čtyři autobusové linky, které nahradí rychlíky i osobní vlaky. Výlukový jízdní řád je také doplněný do internetových vyhledávačů spojení.

Výluka na žel. trati Pardubice - Hradec Králové | Foto: Český rozhlas

„Linka R je linka přímá, která jede přímo z Pardubic do Hradce Králové bez zastávek. Pak jsou dvě linky zrychlených autobusů,“ přibližuje Netolický. První spoj zastavuje v Rosicích nad Labem, druhá linka staví v Čepelce a Rosicích nad Labem. Linka Z nahrazuje osobní vlak a zastavuje na všech zastávkách.

V Pardubicích budou autobusy odjíždět z tradičního stanoviště náhradní dopravy, které se nachází přímo před vchodem na nádraží. V Hradci Králové budou náhradní spoje využívat stanoviště MHD označená F a E, jenž se nachází před železniční stanicí.

Práce na trati Pardubice - Hradec Králové probíhají ve Stéblové | Foto: Honza Ptáček

České dráhy doporučují cestujícím, kteří se chtějí dostat z Hradce do Pardubic a naopak, aby využívali rychlíkové spoje. „Tam by to zpoždění mělo být minimální, skoro nulové. U té linky, která zastavuje ve všech zastávkách, se počítá se zpožděním až 30 minut,“ dodává Tomáš Netolický z pardubického centra Českých drah.

Výluka na trati Pardubice – Hradec Králové potrvá od soboty 4. do neděle 19. dubna. Náhradní dopravu zajišťují čtyři autobusové linky. Cestující na invalidním vozíku musí předem kontaktovat dopravce, tedy České dráhy. Omezena bude i přeprava kol.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme