Navrátilec Irgl hrdinou. Zvládl boj se zákeřnou nemocí a Třinci přiblížil finále

Hokejista Zbyněk Irgl si lepší návrat na extraligový led snad ani nemohl přát. Po úspěšném boji s nádorem na ledvině oblékl po pěti měsících třinecký dres a rozhodujícím nájezdem zařídil svému týmu v semifinálové sérii play-off se Spartou první mečbol. Oceláři vedou v sérii hrané na čtyři výhry 3:2. Novináři ale třineckého hrdinu po utkání vyhlíželi marně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecký Zbyněk Irgl oslavil návrat na led stylově - proměnil dva ze tří nájezdů

Třinecký Zbyněk Irgl oslavil návrat na led stylově - proměnil dva ze tří nájezdů | Zdroj: ČTK

„Zbyněk se rozhodl, že do konce play-off nebude dávat rozhovory. Každý se ptá na jeho zdraví a on se o tom už nechce bavit,“ uvedl stručně důvod Irglovy nepřítomnosti po skončení duelu mluvčí třineckého klubu Tomáš Želazko.

Dvojnásobná škoda. Hlas muže zápasu by se vyjímal snad ve všech možných sdělovacích prostředcích. Zasloužil by si to. Čtyřiatřicetiletý útočník se na led vrátil po pěti měsících. Odehrál 25 minut.

Přehrát

00:00 / 00:00

Třinecký hokejista Zbyněk Irgl zažil parádní návrat. Obrovsky nám pomohl, tvrdí jeho spoluhráči

„Za dobu, co by těžce nemocen, nemohl hokej zapomenout. Bohužel pro nás se do formy dostal v tom nejhorším možném případě. Můžeme mu poblahopřát a popřát jenom to nejlepší,“ řekl po utkání sparťanský asistent Zdeněk Moták.

Irgl potvrdil, jak velkým bojovníkem je. Nejen na ledě, ale i v životě. „Všechna čest. Jsme rádi, že se vrátil, obrovsky nám pomohl,“ vystihl situaci autor jedné z třineckých branek Milan Doudera.

O Irglově startu se rozhodlo až den před zápasem. Vicemistra světa z roku 2006 měl obrovskou motivaci nastoupit. „Chtěl hrát, ale kdybychom neměli zprávu o výstupním vyšetření, které dopadlo dobře, tak bychom ho nenasadili,“ ujišťuje třinecký asistent Václav Varaďa.

Sparťan Vondrka o Irglově šikovnosti ví

Ukázalo se, že Irglovo nasazení bylo správným tahem. Někdejší hráč Jaroslavle, Atlantu Mytišči a Dinama Minsk nevypustil jediný souboj. „Zbyněk tak hraje, vůbec mě to nepřekvapilo. Naopak mě to podpořilo v tom, abych ho po utkání pochválil. To je jedinečné,“ dodal Varaďa.

Z návratu Irgla do třinecké sestavy neměli radost jen fanoušci Ocelářů, ale i samotní hráči.

Hokejisty Třince dělí jediná výhra od finále, Spartu udolali po nájezdech

Číst článek

„Řekl jsem mu, že jsem rád, že se vrátil. Přeju mu hodně zdraví,“ prozradil sparťanský útočník Michal Vondrka. „Známe se dlouho, vím, že nájezdy umí. I v nároďáku několikrát takhle zápasy rozhodl, je šikovný,“ doplnil.

Irgl, který do pátého duelu se Spartou nastoupil v extralize naposledy 12. listopadu v Plzni, by v sestavě Ocelářů neměl chybět ani v pondělním duelu na ledě Pražanů.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme