Přípravy na hokejové mistrovství v Ostravě finišují

5. duben 2015
Zprávy , Zprávy

ČEZ Aréna dostala nové výtahy, osvětlení i multimediální kostku nad ledem. Úpravy i potřebné licence ostravskou radnici vyšly zhruba na 70 milionů korun. Investice se ale podle města vyplatí.

"To je dobrá investice, protože se říká, že za každou korunu, kterou dáte do takovéto akce, se vám 70 haléřů vrací zpátky. Lidé tady totiž navštěvují restaurace, ubytovávají se v hotelích, cestují po různých památkách, čili je to jenom dobře, že Ostrava může hostit takovéhle akce," říká náměstek primátora Lumír Palyza.

Hokejový šampionát zaměstná i zdravotníky. Jenom v ostravské hale jich bude 30

Fakultní nemocnice v Ostravě bude během květnového hokejového šampionátu v Ostravě hlavním zdravotnickým zařízením - hlavně kvůli případným vážnějším úrazům. Chystaná bezpečnostní opatření počítají také s velkým nasazením Českého červeného kříže.

Při zápasech bude k dispozici přímo v hale 30 zdravotníků, kteří vytvoří v zázemí sportoviště malé provizorní nemocnice.

"Ta návštěvnost taky bude extrémní. Máme zkušenosti z šampionátu, který se tady uskutečnil v roce 2004, takže si spoustu věcí umíme představit, ale dá se říct, že veškěrá bezpečností opatření jsou zase o úroveň výš než, protože doba se vyvíjí," upřesňuje ředitel moravskoslezské záchranné služby Roman Gřegoř.

autoři: mrk , stj
Spustit audio