V Týnci nad Labem hořela skládka, kouř ohrožoval obyvatele obce

Hasiči zasahují u požáru skládky v Týnci nad Labem na Kolínsku. Na místo dorazilo deset cisteren profesionálních hasičů a šest dobrovolných jednotek, na pomoc jim přijely i čtyři vozy z Pardubicka. Plameny už se podařilo dostat pod kontrolu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár skládky v Týnci nad Labem

Požár skládky v Týnci nad Labem | Zdroj: ČTK

Požár v areálu bývalého zemědělského družstva vypukl před polednem.

Podle mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka plameny zachvátily zhruba deset metrů vysokou hromadu plastů, obrazovek a monitorů.

Hasičům se požár podařilo dostat pod kontrolu zhruba po hodině. Nyní skládku rozhrabují bagrem a likvidují skrytá ohniska.

Požár skládky v Týnci nad Labem | Foto: ČTK

Kouř byl vidět do dalekého okolí, a protože vítr foukal směrem k obci, bylo podle starosty Dušana Žmolila nutné varovat obyvatele města.

„Spustili jsme hlášení, kdy jsme upozorňovali obyvatele na to, aby nevycházeli a zavřeli si okna, protože mohlo dojít k úniku nebezpečných látek do ovzduší. Nicméně se to nepotvrdilo, kouř vypadal hrozivě, ale rozptylové podmínky byly dobré a už jsme upozornění odvolali,“ uvedl starosta.

ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme