Sledovali jsme ONLINE: Třinec vyhrál na Spartě 3:2 a postoupil do finále extraligy

Hokejisté Třince zvládli šestí semifinálové utkání na ledě Sparty a postoupili do finále extraligy. Ocelářům se vydařila první třetina, kterou vyhráli 2:0. Sparta sice dokázala ve třetí části vyrovnat, ale rozhodující trefou poslal třinecké do finále tři minuty před koncem zápasu Irgl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince se radují z vítězné branky Zbyňka Irgla, která znamenala postup do finále extraligy

Hokejisté Třince se radují z vítězné branky Zbyňka Irgla, která znamenala postup do finále extraligy | Zdroj: ČTK

Sparta začala aktivněji a do vedení se mohla dostat ve dvou přesilových hrách, ale ani jednu nevyužila. Třinec hrál z precizní obrany a snažil se prosadit nebezpečnými protiútoky.

Na první gól čekali fanoušci do 16. minuty. Chybu domácího obránce na modré čáře využil Polanský, zpětnou kličkou se uvolnil a střelou po zemi překonal Novotného.

Sparta mohla odpovědět Hlinkou, který postupoval sám na Hrubce, ale třinecký gólman jeho pokus vyrazil a následně si poradil i s dorážkou Formana.

Trest tak přišel na druhé straně. Zprava vystřelil Roth, Novotný puk vyrazil k Hrňovi a nejlepší střelec základní části extraligy odkrytou branku neminul - 0:2!

Ve druhé třetině mohl nejdříve zvýšit na rozdíl tří gólů Dravecký, ale puk mu v rozhodující chvíli přeskočil hokejku.

Sparta pak nevyužila další přesilovou hru, přesto se dočkala kontaktního gólu. Po ideální přihrávce Vondrky překonal Hrubce střelou pod horní tyčku Sabolič.

Ve třetí třetině využila Sparta dokázala vyrovnat. Využila přesilovou hru, když se do přihrávky Hlinky opřel Buchtele a vymetl horní roh Hrubcovy branky.

Rozhodnutí přišlo v 57. minutě. Při zbytečném vyloučení Barinky nahrál zpoza branky Polanský na Irgla, který z bezprostřední blízkosti překonal Januse.

Třinec postoupil do finále a v něm se utká s Litvínovem. O titul se tak střetnou dva nejlepší celky základní části extraligy.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. Sabolič (Vondrka, Piskáček), 49. Buchtele (J. Hlinka) - 15. Polanský (Irgl), 17. Hrňa (Roth, Orsava), 57. Irgl (Polanský). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 12.004. Konečný stav série: 2:4.
Sparta: F. Novotný (21. Janus) - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger - Kumstát, Pech, Rolinek - Sabolič, J. Hlinka, Vondrka - Forman, D. Přibyl, Buchtele - Dvořáček, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek - Dravecký, Klepiš, Ružička - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Orsava - Ciencala, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme