Cestující pozor na výluku mezi Libercem a Jabloncem a chystanou změnu v Kamenickém Šenově

6. duben 2015

Cestující vlakem mezi Liberecem a Jabloncem si musí už teď dávat pozor na změny, které je na trati čekají. A cestující autobusem přes Kamenický Šenov na Českolipsku se budou muset už za několik málo dní vyrovnat se ztrátou jedné zastávky.

Už od neděle platí mezi Libercem a Jabloncem částečná výluka na železnici. Vlaky budou od tohoto týdne jezdit jen v ranních a odpoledních špičkách, místo ostatních spojů pojedou náhradní autobusy. Částečnou výluku nahradí v polovině dubna výluka úplná, která potrvá kvůli modernizaci trati až do července.

Novinka, která může některým lidem zkomplikovat život, brzy čeká i cestující autobusem v Kamenickém Šenově. Budou se muset čtyři měsíce obejít bez jedné zastávky.

Zastávka Huťská bude zavřena kvůli uzavírce Smetanovy ulice. Na autobusových linkách z Nového Boru a České Lípy, které jedou přes Kamenický Šenov do České Kamenice, začnou proto platit už od druhého dubnového týdne výlukové jízdní řády. Spoj číslo 33 z České Lípy bude končit na kamenickošenovské zastávce na sídlišti.

autor: sas
Spustit audio