Světová liga volejbalistů v Hradci nebude, překáží multifunkční kostka

Hradec Králové ani v letošním roce neuspěl s kandidaturou na pořádání volejbalové světové ligy. Svaz uvažoval o východočeské metropoli už vloni. Letos se nepodařilo vyřešit problém s multifunkční kostkou pod střechou haly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalisty dnes čeká souboj s Polskem. Ilustrační foto

České volejbalisty dnes čeká souboj s Polskem. Ilustrační foto | Foto: www.cvf.cz / Ondřej Driml

„V Hradci Králové není vhodné sportoviště, protože na Světovou ligu je jedním z hlavních parametrů výška 12 metrů. V hale v Třebši sice ano, ale zase nevyhovuje pro diváky,“ vysvětluje předseda TJ Slavia Hradec Králové Jakub Lejsek.

V Hradci Králové se sice už léta nehraje nejvyšší volejbalová soutěž, ale Východočeši se mohou pyšnit širokou volejbalovou základnou. A právě to byl jeden z důvodů, proč se měl červencový dvojzápas s Japonskem uskutečnit právě na zimním stadionu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příčinu, proč se ani letost nebude v Hradci Králové hrát volejbalová Světová liga, zjistil reportér ČRo Václav Pilný

Jenže na tam se nepodařilo zajistit potřebnou světlou výšku zhruba 12 a půl metru, která je nutná pro pořádání mezinárodních volejbalových zápasů. Pořadatelům udělala čáru přes rozpočet multifunkční kostka nad ledovou plochou.

„I přes veškerou snahu bylo velmi problematické odstranit kostku a časoměrné zařízení, které váží přes dvě a půl tuny a nese velké množství technického a jiného vybavení,“ říká obchodní ředitel Mountieldu HK Ondřej Votroubek.

V budoucnu bude možné kostku posunout

Myšlence pořádat v Hradci Králové volejbalovou Světovou ligu byl nakloněn i magistrát města. Primátor Zdeněk Fink z Hradeckého demokratického klubu přislíbil, že se město ve spolupráci s hokejovým klubem pokusí problém s multifunkční kostkou do budoucna vyřešit.

„Máme pochybu o tom, jak stadion konstrukčně funguje, jak se může zatížit. Požádal jsem projekční kancelář, aby se pokusila vyřešit problém kostky, aby se dala posunout do strany jako třeba v Budějovicích, aby se tam mohla konat volejbalová i tenisová utkání. Koketovali jsme i Fed Cupem,“ dodává primátor.

O pořádání zápasů Světové ligy se v Hradci pokusí i příští rok. „Náš zájem je přitáhnout sem takhle velký volejbal. Ač se tu vloni a předloni hrály mezinárodní zápasy v hale Slavie, na zimním stadionu by to určitě mělo jinou kulisu. Byla by to výzva i pro mladé hráče z celého kraje,“ dodává předseda TJ Slavia Marek Lejsek.

Václav Pilný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme