Jemenská Al-Káida se zmocnila kontrolního postu na hranicích se Saúdskou Arábií

Al-Káida v Jemenu se zmocnila kontrolního postu na hranicích se Saúdskou Arábií. Zastřelila přitom několik jemenských vojáků. Džihádistická organizace také nadále kontroluje město Mukallá ve východním Jemenu. Postupu Al-Káidy nahrávají pokračující boje mezi povstaleckými Húsíi a skupinami loajálními současnému režimu. Počet obětí jemenských bojů narůstá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Saudští vojáci hlídají hranice s Jemenem. Al-Káida se zmocnila kontrolního postu

Saudští vojáci hlídají hranice s Jemenem. Al-Káida se zmocnila kontrolního postu | Zdroj: Reuters

„Odhadujeme, že ke včerejšímu dni přišlo o život při bojích v Jemenu 540 lidí. Zhruba 1700 dalších pak od konce března utrpělo zranění," oznámil mluvčí Světové zdravotnické organizace Christian Lindmeier.

Nejvíc trpí obyvatelé přístavního Adenu. Město je v obležení Húsíů a bombardují ho letadla arabské koalice.

Tisíce lidí už uprchly a Aden se stává městem duchů. Zbytek obyvatelstva trpí nedostatkem pitné vody.

„Ať už je to Abd al-Malik al-Húsí, nebo bývalý prezident Alí Abdalláh Sálih, tohle, co dělají, je proti vůli Boží. Je to nespravedlivé,“ odsuzuje povstalce obyvatelka Adenu.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme