Podle expremiéra Blaira by referendum o členství v EU přineslo Británii ekonomický chaos

Do britské volební kampaně razantně vstoupil někdejší ministerský předseda Tony Blair. Trojnásobný vítěz parlamentních voleb zaútočil na vládní konzervativce kvůli jejich slibu uspořádat referendum ohledně členství v EU. Podle Blaira by už samotný plebiscit přinesl ekonomický chaos.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský expremiér Tony Blair

Britský expremiér Tony Blair | Zdroj: Reuters

„Britský byznys pocítí velkou nejistotu už během příprav na referendum. Pokud bychom se navíc rozhodli z unie odejít, zažili bychom období největšího ekonomického strachu a nestability od skončení druhé světové války,“ myslí si Tony Blair.

Někdejší předseda labouristů ve svém bývalém volebním okrsku Sedgefield dále varoval, že Británii reálně hrozí ztráta statusu "velkého globálního národa".

Konzervativci na Blairova slova reagovali konstatováním, že "někdejší premiér ignoruje vůli veřejnosti."

Současný ministerský předseda David Cameron slíbil vypsání unijního referenda do konce roku 2017, pokud vyhraje nadcházející volby a vyjedná nové podmínky britského členství.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme