Rallye Dakar se příští rok nepojede přes Chile. Kvůli záplavám na severu země

Příští ročník rallye Dakar se nepojede přes území Chile. Rozhodla o tom tamní vláda. Důvodem jsou záplavy, které v minulých týdnech zpustošily sever země, především kraj Atacama. Právě tudy vedla trasa známého terénního závodu pokaždé od chvíle, kdy se přestěhoval do Jižní Ameriky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záplavy pustoší sever Chile

Záplavy pustoší sever Chile | Zdroj: Reuters

Vyprahlý chilský sever je po Dakar ideální, teď ale zemí neprojede ani jedna etapa. Vláda uvažovala o odstoupení už po loňském zemětřesení v provinciích Iquique a Arica.

V uplynulých letech se dokonce ministerstvo sportu s pořadatelskou firmou ASO dohodlo na snížení poplatků z šesti až načtyři miliony dolarů.

Vláda teď podle chilských médií dá tyto peníze na obnovu postižených oblastí. Ty se budou z povodní a záplav bahna vzpamatovávat měsíce.

Trasu závodu, který se na jihoamerickém kontinentu jezdí od roku 2009, zveřejní francouzští organizátoři příští čtvrtek.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme