Nechtěl jsem dělat teatrální gesta, já si jich cením, přiznal Růžička po vítězném gólu

Hokejista Chomutova Vladimír Růžička mladší se trefil do branky Slavie v poslední minutě zápasu, a zařídil tak Severočechům cenné tři body do barážové tabulky. Oslavu po svém parádním gólu si ale moc neužil, nechtěl totiž být nezdvořilý k domácím divákům, kteří ho dlouhá léta podporovali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Chomutova Vladimír Růžička se zdraví s brankářem Slavie Dominikem Furchem

Útočník Chomutova Vladimír Růžička se zdraví s brankářem Slavie Dominikem Furchem | Zdroj: ČTK

„Nechtěl jsem tady dělat nějaká teatrální gesta a opičky a nějak je provokovat. Já si jich cením, prožil jsem tady spoustu let a žádné pokřiky tady na mě nejsou. A jsem za to rád,“ přiznal po zápase Vladimír Růžička mladší.

Na druhé straně neskrýval obrovskou radost z rozhodujícího gólu: „To, že jsem dal gól a vyhrálo se, jsme rádi. Teď hraju za Chomutov a snažím se dělat všechno pro to, aby se splnil ten cíl, který jsme si dali před sezonou. A to je vstup zpátky do extraligy.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Růžička mladší rozhodl o výhře hokejistů Chomutova na Slavii v poslední minutě. Podrobnosti od redaktora Štěpána Pokorného

Vladimír Růžička mladší je syn reprezentačního trenéra stejného jména, narodil se v roce 1989 a od devíti let oblékal jen dres Slavie. Před letošní sezonou šel ale do prvoligového Chomutova, kde Vladimír Růžička starší působí jako konzultant.

Oba dva muži do té doby byli spojeni jen se Slavií. Jenže časy se mění, hráči přestupují a týmy někdy doplatí na to, jak dobře své svěřence vychovají. Což se stalo také v posledním duelu baráže o extraligu mezi Slavií a Chomutovem, kdy Severočeši zvítězili 2:1 díky gólu 15 sekud před koncem poslední třetiny.

Piráti tak získali hodně cenné tři body v Edenu a jsou po sedmém kole baráže na prvním místě. Střelec rozhodujícího gólu si ale uvědomuje, že baráž bude letos hodně vyrovnaná.

„Ono tím, že je vítězství za tři body, tak jednou jsi nahoře jednou zase dole. Tam to není žádný odskok zatím. Takže jsme rádi za tři body a jedeme dál,“ dodává Vladimír Růžička mladší.

Chomutov je v čele tabulky a s třinácti body má dvoubodový náskok na Slavii, třetí Olomouc má po výhře nad jihočeským Motorem ještě o bod méně, tedy 10 bodů a tým z Českých Budějovic má 8 bodů. Další kolo baráže je v plánu v pátek.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme