Ruská jaderná ponorka Orel prý požárem příliš neutrpěla

Škody způsobené požárem na ruské jaderné ponorce Orel zkoumá odborná komise. Podle loděnice v Severodvinsku na severu Ruska, ve kterém se ponorka nachází, bylo plavidlo beze zbraní a reaktor byl odpojen. Radiace prý nehrozí a nikdo nebyl zraněn.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dým stoupá ze severodvinských doků poté, co tam začala hořet jaderná ponorka

Dým stoupá ze severodvinských doků poté, co tam začala hořet jaderná ponorka | Zdroj: Reuters

Ruská jaderná ponorka Orel požárem příliš neutrpěla, oznámilo vedení armádní loděnice Zvjozdočka v Severodvinsku, kde ponorku třídy Antej opravují a modernizují už od roku 2013.

Termín předání ponorky podle loděnice ohrožen není. Ruské námořnictvo by ji mělo začít znovu používat už v příštím roce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Okolnost požáru ruské jaderné ponorky popsal komentátor ČRo Libor Dvořák

Podle prvních závěrů vyšetřovatelů začala při svařování spodní části trupu hořet plastová izolace vyrovnávacích nádrží. Kvůli uhašení požáru loďaři zatopili vodou suchý dok, který teď vypouštějí.

V severodvinských docích hořelo naposledy v roce 2011, kdy vzplála jaderná ponorka Jekatěrinburg. Podle úředních zpráv začalo hořet dřevěné lešení při plášti plavidla. Zraněno bylo 11 lidí.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme