V Augustě začíná první golfový major sezony Masters, do hry se vrací Tiger Woods

Na greenech ve slavné Augustě se bude bojovat o legendární zelené sako, začíná první golfový major sezony - The Masters. Tradiční podnik přitáhne i letos velkou pozornost fanoušků. Po pauze způsobené problémy se zády se do hry vrací čtyřnásobný vítěz turnaje, domácí Američan, 39letý Tiger Woods. Zkompletovat svoji sbírku major titulů se pokusí první hráč světa, Ir Rory McIlroy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Augusty, kde začíná první golfový major sezony Masters , přijel Tiger Woods se svými dětmi a přítelkyní Lindsey Vonnovou

Do Augusty, kde začíná první golfový major sezony Masters , přijel Tiger Woods se svými dětmi a přítelkyní Lindsey Vonnovou | Zdroj: Reuters

Ve světovém žebříčku teď vidí Tiger Woods u svého jména víc jedniček, než na kolik byl po léta zvyklý. Kvůli zdravotním problémům a špatným výkonům se propadl až na 111. místo.

„Tvrdě jsem dřel. Opravdu. To si ani nedokážete představit, jak strašně moc jsem se snažil vrátit a zase se dostat do formy,“ přibližuje Tiger Woods posledních několik týdnů, kdy údajně jen čekal na to, až bude znovu na vrcholu a jeho hra bude tak dobrá, aby mohl pomýšlet na vítězství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na greenech v Augustě začíná první golfový major sezony Masters, do hry se vrací i Tiger Woods. O další podrobnosti se zajímal Martin Charvát

Při tréninku se ale často potýkal s nejistotou, chvíli si připadal jak osvícený a hrál 10 minut fantastický golf, ale potom přišla hodina hrůzy. Teď už prý ale poměr obrátil.

„Už jsem znovu přišel na to, jak se do toho správně vcítit. Trefuju rány a nepotřebuju něčí rady z druhé ruky, co si myslí. Přesně vím, co mám dělat,“ tvrdí Woods.

To je minimálně pro Woodse dobrá zpráva, ale favoritem ho před Masters nikdo nenazývá. Už jen proto, že jiní na rozdíl od něj svou formu v posledních týdnech předvedli na vypjatých turnajích .

Třeba světová jednička Rory McIlroy, který vyhrál poslední dva majory loňské sezony, by teď rád na tato vítězství volně navázal. A i sám Woods tuší, že McIlroyovo první vítězství na Masters by mohlo přijít letos.

„Není lepší místo, kde by se mu mohlo podařit vyhrát i čtvrtý grandslam. Má tu možnost a vzhledem k jeho věku ji bude mít i v dalších desetiletích. A myslím, že i kdyby to nevyšlo teď, tak bude mít na konci kariéry spoustu zelených sak,“ připomíná Tiger Woods, který do Masters vstoupí jako jeden z posledních těsně před osmou hodinou večer SELČ.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme