Pracovala 1200 hodin jako dobrovolnice. Dostala za to Cenu Ď

9. duben 2015

Veřejné poděkování lidem, kteří dělají něco navíc pro své okolí a pomáhají tam, kde je zrovna potřeba. To je hlavní smysl Ceny Ď. Vítězkou jihočeského kola se ve středu 8. dubna stala Stanislava Košnerová. Porota ocenila její dobrovolnickou práci v domově pro seniory ve Strakonicích.

„Nečekala jsem, že bych mohla vyhrát já. Radost se dostaví, až si to hlava uvědomí,“ reagovala vítězka bezprostředně po převzetí ceny.

Vítězka jihočeské Ceny Ď Stanislava Košnerová

Do strakonického domova se dostala souhrou dvou okolností. Přišla o práci a zároveň narazila v městském zpravodaji na informaci, že domov přivítá dobrovolníky. „Když jsem si to přečetla, neváhala jsem. Chtěla jsem seniorům přinést trochu radosti a sluníčka do všedního dne. A našla jsem tam druhý domov,“ dodala Stanislava Košnerová.

Na Cenu Ď ji nominovala kolegyně Petra Romová. „Stáňa odpracovala 1200 hodin. Je to anděl, někdo, kdo vyzařuje klid, pohodu. S ní se cítíte prostě dobře,“ komentovala.

Stanislava Košnerová ale už o dobrovolnické práci mluví v minulém čase. Loni se jí totiž splnil velký sen a ve strakonickém domově získala práci na plný úvazek.

Spustit audio