Teplický podnikatel dostal výjimku pro stavbu věžáku v lázeňské čtvrti

Podnikatel Jaroslav Třešňák z Teplic má za sebou první krok ke stavbě mrakodrapu v lázeňské čtvrti města. Proti záměru bojují lidé z okolí. Původně tam totiž měl stát dům, který by nevyčníval nad okolní domy. Po více než dvou letech získal podnikatel platnou výjimku týkající se vzdálenosti od nejbližších budov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový plán na Šanovskou věž s veřejným bazénem vedle plavecké haly

Nový plán na Šanovskou věž s veřejným bazénem vedle plavecké haly | Foto: Projekční ateliér MISE Projekční ateliér MISE

V tomto případě by sousední budovy měly stát 80 metrů od věžáku. Výjimka ale stanoví, že to může být u jednoho domu 30, u dalšího 50 a u třetího 57 metrů.

Šanovská věž, jak Třešňák stavbu pojmenoval, by měla mít 22 pater, tedy 80 metrů do výšky. Lidé z okolí se mimo jiné obávají stínu. Jak už ale dříve řekl Oldřich Lukeš ze stavebního úřadu, nadměrný stín vyvrátil posudek expertů:

„Posudek denního osvětlení a oslunění, který zpracoval Technický a stavební ústav Praha, pobočka Teplice, prokazuje, že nad tu přípustnou mez jednotlivé byty nebudou zastíněny.“

Lidé měli ale i jiné námitky. Například nárůst dopravy, a to, že věžák do lázeňské čtvrti nepatří. To vše krajský úřad zamítl a vydal pravomocnou výjimku.

Nebylo to poprvé, kdy se krajský úřad případem zabýval. Už jednou celé řízení zrušil a muselo začít znovu. Během více než dvou let podnikatel doložil všechna vyjádření a posudky, které úřady chtěly.

Jaroslav Třešňák však ještě nemůže začít hned stavět. Čeká ho změna územního řízení a stavebního povolení. Sám odhaduje, že by mohl se stavbou za 350 až 400 milionů začít po prázdninách. Pokud ale budou lidé dál uplatňovat svoje námitky, vše se protáhne.

Podnikatel chce v domě pronajímat byty lázeňským hostům z arabských zemí.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme