Hraje se o všechno, už musíme vyhrávat, burcuje kapitán hokejové Slavie Bednář

Hokejisté Slavie po sedmém kole baráže o extraligu tabulku čtyř týmů nevedou. První je Chomutov, který naposledy Slavii porazil gólem 15 sekund před koncem zápasu 2:1. Dnes Pražané odjedou do Českých Budějovic, kde potřebují naplno bodovat, jinak nejspíš přijdou i od druhé místo, které zaručuje účast mezi českou elitou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Jaroslav Bednář

Hokejový útočník Jaroslav Bednář | Foto: Miroslav Konvalina

„Nemůžeme se dívat dopředu ani dozadu, ale na své výkony. Teď už musíme zápasy vyhrávat, jinak to nejde. Do Budějovic jedeme pro tři body. Jestli nevyhrajeme tam, budeme hrozně namočení, ta matematika je jednoduchá,“ burcuje spoluhráče se Slavie Jaroslav Bednář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na vyhlídky do rozhodujících bojů baráže o extraligu se Jaroslava Bednáře zeptal reportér ČRo Štěpán Pokorný

Dvě domácí porážky znamenaly, že sešívaní přišli o čtyřbodové vedení v tabulce, a dokonce spadli na druhé místo bod za Chomutov a bod před Olomouc. Dnešní soupeři Slavie z Českých Budějovic jsou poslední s osmi body. Do konce baráže zbývá ještě pět kol.

Tým musí co nejrychleji zapomenout na předchozí nezdary, které ho mohly lehce srazit. „Není prostor na nějaké přemýšlení a zabývání se chybami. Ukážeme si to na videu a jedeme dál,“ plánuje opora vršovického týmu.

Ve 38 letech patří k nejzkušenějším hokejistům, kteří se na českých stadionech prohánějí. A Slavia může být ráda, že ji s kapitánským céčkem vede právě tento muž, který dokáže spoluhráče, i když někdy hodně ostrým způsobem, vyhecovat.

Jedno utkání sice vynechal, protože byl nemocný, další pauzu s přihlédnutím na situaci Slavie v baráži už ale neplánuje. „Hraje se o všechno, o záchranu Slavie. Jakmile to půjde, vždycky budu hrát,“ slibuje Jaroslav Bednář.

Zápas České Budějovice - Slavia začne v 17 hodin, o třicet minut později vjedou na led Chomutova domácí Piráti proti Olomouci.

 

Barážové souboje dnes pokračují osmým kolem. Slávisté zamíří do Českých Budějovic, kde budou bojovat o důležité body do tabulky. Uvidíme se odpoledne v Budvar Aréna? #SpolecneToDokazeme

Posted by HC Slavia Praha on 10. duben 2015

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme