Za poslední týden zemřelo na silnicích 23 lidí. Policie posílí kontroly rychlosti

Od minulého pátku zemřelo při dopravních nehodách 23 lidí. Jedná se o nejtragičtější období od loňského března. Pokračuje tak trend Velikonoc s 12 mrtvými. Dopravní policie proto podle jejího šéfa Tomáše Lercha chystá znovu masivní kontroly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na 50 policistů dohlíží na provoz na hlavní trase z Prahy do Tábora

Na 50 policistů dohlíží na provoz na hlavní trase z Prahy do Tábora | Foto: Věra Hájková

„Budeme se v rámci tohoto víkendu a zejména v příštím týdnu zaměřovat na kontrolu pravidel. Od pondělí začne dopravně-bezpečnostní akce pod záštitou organizace TISPOL, která bude zaměřena zejména na dodržování rychlostních limitů,“ řekl.

Mezi obětmi nehod v tomto týdnu je i 26letý řidič, který ve čtvrtek v poledne narazil na Pelhřimovsku do stromu. Jel zřejmě příliš rychle.

Podle šéfa dopravní policie Tomáše Lercha je to pro nehody posledních dnů typické. „Společným jmenovatelem těchto dopravních nehod je nepřiměřená rychlost,“ konstatoval.

Nejčastěji bourají právě mladí řidiči kolem 25 let. Tomáš Lerch upozornil, že lidé narození v 90. letech se často stávají viníky i oběťmi nehod.

Teplý víkend vyláká více motorkářů

O víkendu má být pěkné a teplé počasí, dá se tedy předpokládat, že na silnicích bude také víc motorkářů. Instruktor motorkářské bezpečné jízdy Miroslav Lisý upozorňuje, že nejdůležitější je opatrnost.

„Musí si dát pozor na posypový materiál, který je po zimě. Další věc je být daleko více ostražitý, protože tím, že se půl roku nejezdilo na motorkách, tak i šoféři v automobilech nás v podstatě nevnímají. To znamená více koukat kolem sebe a předvídat,“ nabádá instruktor.

Petr Jansa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme