Praha najala advokáty pro případný spor při výměně kabelů v tunelu Blanka

Praha si najala právníky pro případné spory o platbu za výměnu kabelů v tunelu Blanka. Zastupovat ji bude advokátní kancelář Hartmann, Jelínek a Fráňa. Dnes o tom na mimořádném jednání rozhodla rada města. Výměnu kabelů bude mít na starosti firma ČKD Praha DIZ.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tunel Blanka

Tunel Blanka | Foto: Filip Jandourek

„Důvodem výběru této advokátní kanceláře byl fakt, že už má značné zkušenosti s vedením rozhodčích řízení s věcně obdobnou problematikou a poskytovala právní služby společnosti ČKD DIZ,“ vysvětlila radní pro sociální oblast Irena Ropková z ČSSD.

Kancelář Hartmann, Jelínek a Fráňa je podle ní díky tomu už podrobně seznámena se smluvní dokumentací. Její advokáti mají město zastupovat v případných sporech o to, kdo zaplatí výměnu poničených kabelů v tunelu Blanka.

Praha se s ČKD Praha DIZ v pátek dohodla, že kabely vymění právě tato společnost. Platit už ale město nechce nic. Případné nové nároky dodavatele tak bude řešit rozhodčí soud.

Za své služby dostane kancelář maximálně 2,5 milionu korun.

„Advokátní kancelář bude posuzovat případné nároky obou stran a v případě sporného řešení bude zastupovat hlavní město v rozhodčím řízení,“ popsala Irena Ropková, jak konkrétně chce Praha advokáty využít.

Jejich služby podle ní budou určitě potřeba kvůli mimořádné složitosti kauzy.

Tunel Blanka | Foto: Český rozhlas

Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme